Hindbær fragilité // Feminin fragilitékage (glutenfri)
5. april 2018

Hindbær fragilité // Feminin fragilitékage (glutenfri)

4-6 personer
Glutenfri

Ingredienser

FRAGILITIBUND

120 g æggehvider
225 g lyst rørsukker
150 g marcipan, revet
40 g æggehvider
30 g mandlerflager

HINDBÆRSMØRCREME

250 g smør, blødt
250 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
3 tsk hindbærstøv

I ØVRIGT

2-3 tsk hindbærstøv
hindbær, friske
lidt guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
FRAGILITIBUND

Æggehvider (120 g) og sukkeret piskes til en sej marengs. Ælt marcipan og æggehvider (40 g) godt sammen. Marengsen vendes med marcipanmassen over 3 omgange – vær forsigtig, så luften ikke slås ud af marengsen. Fordel dejen på to bageplader beklædt med bagepapir. Drys med mandelflager. Bag bundende ved 180 grader varmluft 10-15 minutter. Lad bundene køle af inden kagen kan samles.

2
HINDBÆRSMØRCREME

Pisk smørret hvid og luftigt. Tilsæt flormelis, vaniljesukker og hindbærstøv og pisk det godt igennem. Hindbærsmørcremen skal være lækker og luftig og slet ikke smage af smør. Når smør bliver pisket længe nok (og rigtigt), vil det smage af fløde.

3
Samling

Skær 3 ens bunde, som passer til en til firkantet form (15 x 15 cm). Placer en bund, smør 1/3 del af cremen ud på bunden. Gentag til du har 3 lag (du skal afslutte med hindbærsmørcreme). Stil kagen på køl mindst 3 time.

4
I ØVRIGT

Befri kagen fra formen og skær kanterne af. Skær herefter 9 eller 12 stykker kage. Drys først nu med hindbærstøv, så ikke du trækker i hindbærstøvet med kniven. Drys med lidt guldstøv og friske hindbær.

Hindbær fragilité med GreenGate

Jeg elsker fragilite! Men jeg synes godt den kan blive lidt tung. Derfor har jeg lavet en hindbær fragilité i en endnu mere feminin og frisk udgave af en fragilitékage. Så den passer bedre til et ægte teselskab.

Karla og jeg elsker at lege teselskab (læs: Karla).

Okay, indrømmer gerne jeg også nyder at lege teselskab. Tro det er forbundet med en masse gode barndomsminder. Vi alle har leget teselskab som barn. Men at se, hvor meget hun nyder det og hygger sig ved at bygge hele selskabet op gør en mig varm og hjertet.

Derfor fik jeg sådan lyst til at lave en kage, som passer til et rigtig teselskab. Ideen kom en dag jeg var på besøg hos GreenGate. Ja, undskyld med deres stel kan virkelig noget i den retning og nogle af serierne er virkelig smukke og feminine. Perfekt til et teselskab tænkte jeg.

Stellet hedder Everyday og Ashley. Jeg synes virkelig kagen passer til EVERYDAY! Jeg kunne sagtens spise den everyday i hvert fald 🙂

Reklame for GreenGate

fragilite kage hindbær greengate

fragilite hindbær feminin

 

 

GemGem