Hjemmelavet æblegløgg
14. december 2016

Hjemmelavet æblegløgg

4-5 glas

Ingredienser

Æblegløgg

6 store æbler (skal bruges som glas)
6 kanelstænger til pynt
2 æbler
2 spsk æbleeddike eller æblecider
1 liter æblemost (ufiltreret)
3-4 spsk lyst rørsukker
1 stjerneanis
1 kanelstang
lidt frisk ingefær
evt. 1-2 hele nelliker

Fremgangsmåde Udskriv

1
Æblegløgg

Tag 1 æble og skær det groft ud, og kom det op i en gryde med de øvrige ingredienser. Lad det koge op og tag det af varmen. Stil det til at trække i ca. 1 time.

Sigt gløggen, og giv saften et kort opkog igen. Smag den til med æbleeddike og ingefær. Hak det andet æble fint uden skral, og kom det op i gløggen.

Skær toppen af de 6 æbler og udhul dem. Kom æblegløggen op i æblerne og pynt af med kanelstænger.

Glædelig 14. december – æblegløgg

Hjemmelavet æblegløgg med ingefær og kanel. En super nem opskrift og kan sagtens tilsættes alkohol (hvidvin eller andet), men jeg lavede denne version uden alkohol 🙂 Jeg udhulet nogle store madæbler, og kom min æblegløgg herop i. Det så super hyggeligt ud!

Æblegløgg_3 Æblegløgg_2

GemGem