Hjemmelavet æblegløgg
14. december 2016

Hjemmelavet æblegløgg

Ca 4. glas

Ingredienser

Æblegløgg

6 store æbler (skal bruges som glas)
6 kanelstænger til pynt
2 æbler
2 spsk æbleeddike eller æblecider
1 liter æble most (ufiltreret)
3-4 spsk lyst rørsukker
1 stjerneanis
1 kanelstang
Lidt frisk ingefær
evt. 1-2 hele nelliker

Fremgangsmåde Udskriv

1
Æblegløgg

Tag 1 æble og skær det groft ud, og kom det op i en gryde med de øvrige ingredienser. Lad det koge op og tag det af varmen. Stil det til at trække i ca. 1 time.

Sigt gløggen, og giv saften et kort opkog igen. Smag den til med æbleeddike og ingefær. og hak det andet æble fint uden skral, og kom det op i gløggen.

Skær toppen af de 6 æbler og udhul dem. Kom æblegløggen op i æblerne og pynt af med kanelstænger.

Glædelig 14. december

Hjemmelavet æblegløgg med ingefær og kanel. En super nem opskrift og kan sagtens tilsættes alkohol (hvidvin eller andet), men jeg lavede denne version uden alkohol 🙂 Jeg udhulet nogle store madæbler, og kom min æblegløgg herop i. Det så super hyggeligt ud!

Æblegløgg_3 Æblegløgg_2