14. december 2016
Hjemmelavet æblegløgg
4-5 glas
Ingredienser
Æblegløgg
6 store æbler (skal bruges som glas)
6 kanelstænger til pynt
2 æbler
2 spsk æbleeddike eller æblecider
1 liter æblemost (ufiltreret)
3-4 spsk lyst rørsukker
1 stjerneanis
1 kanelstang
lidt frisk ingefær
evt. 1-2 hele nelliker
Fremgangsmåde Udskriv
1
Æblegløgg
Tag 1 æble og skær det groft ud, og kom det op i en gryde med de øvrige ingredienser. Lad det koge op og tag det af varmen. Stil det til at trække i ca. 1 time.
Sigt gløggen, og giv saften et kort opkog igen. Smag den til med æbleeddike og ingefær. Hak det andet æble fint uden skral, og kom det op i gløggen.
Skær toppen af de 6 æbler og udhul dem. Kom æblegløggen op i æblerne og pynt af med kanelstænger.