21. august 2017
Hjemmelavede figenkugler // madpakkeide eller eftermiddags snack
20-22 kugler
Ingredienser
Figenkugler
150 g tørrede figener
1 spsk kokosolie
2 spsk kokosmel
1 tsk vaniljepulver
1/2 tsk kardemomme
2 spsk mandelmel
2 spsk chiafrø
Fremgangsmåde Udskriv
Figenkugler
Fjern stilken fra figenerne, og kom dem op i en blender sammen med alle de øvrige ingredienser og blend det hele sammen. Form fignemassen til 20 små kugler. Sæt dem på køl nogle timer, så de bliver lækre faste og kolde. De kan holde sig i op til en uge på køl.
Hvis de skal være ekstra lækre og slikagtige kan du smelte 100 g mørk chokolade, 80% og overtrække dem med chokolade.
Hjemmelavet figenkugler
Jeg er blevet ret så vild med at lave hjemmelavet ting til Karlas madpakker. Hjemmelavet figenkugler er nok hendes yndlings madpakke snack pt. Hun elsker figenstænger, men jeg tænkte, at de måtte kunne laves en smule sundere.
Jeg vil lige sige – vil du gerne lave en dejlig eftermiddagsnack eller en mere slikagtige figenkugle, så dyb dem i mørk chokolade – NØRJ det er godt! Men gør jeg det, må Karla ikke længere få dem med på madpakken, så hun får dem som de er, også har vi nogle med chokolade til hjemmebrug.
Har du prøvet mine muslibider eller muslisnacks.