Hjemmelavet is uden ismaskine // solbæris
20. juli 2017

Hjemmelavet is uden ismaskine // solbæris

14 små solbæris
Glutenfri

Ingredienser

Solbæris

100 g solbær, friske
1 spsk lyst rørsukker
100 g skyr
100 g kondenseret mælk
1 dl piskefløde

Hvidt chokoladeovertræk

400 g god hvid chokolade
2 spsk kokosolie

Pynt

spiselige blomster
spiselig guldstøv og bladguld

Fremgangsmåde Udskriv

1
Solbæris

Kom solbær og sukker op i en gryde og giv det et opkog. Sigt herefter solbærene, så du alene har saften tilbage. Lad det køle lidt af. Rør herefter skyr og kondenseret mælk i bærlagen. Pisk fløden til en let flødeskum, og vend den i massen. Fordel massen i isformene og stik ispindene heri – glat herefter overfladen. Stil dem på frost i mindst 3 timer, eller til du skal bruge dem. De kan opbevares på frost i 3 måneder.

2
Hvidt chokoladeovertræk

Smelt chokolade og kokosolie i en skål. Hold massen over i et højt glas eller kande (det er nemmere at dybe isene heri). Befri isene fra formen og dyb dem i chokoladen.

3
Pynt

Dekorere ispindene med spiselige blomster, bladguld og guldstøv – eller det du har i skuffen/haven.

Hjemmelavet solbæris

Hjemmelavet is er nu engang det bedste! Jeg har ingen ismaskine, derfor hjemmelavet solbæris uden ismaskine og de er bestemt ikke dårlige! Svært imod – de blev simpelthen så lækre cremet og dejlig syrlige – lige som jeg synes det skal være.

Haven skulle tømmes for bær, og jeg havde lige præcis nok solbær til en omgang solbæris. Jeg må indrømme jeg er pjattet med min have, og at kunne plukke mine bær selv giver en større smagsoplevelse – det bilder jeg mig i hvert fald ind. Det er som om de smager bedre, når de er hjemmedyrket 🙂 I havde også kommet med en hel masse ønsker på min instagram, og her er det første ønske gået i opfyldelse.

Små delikate solbæris lavet på hjemmedyrket solbær, skyr og kondenceret mælk – MUMS de er gode. Jeg har brugt små mini isforme fra SilikonMart. De er så søde, når de har denne størrelse.

Har du blåbær i haven eller ribs, kan du anvende samme opskrift.  

GemGem