Hjemmelavet koldskål og kammerjunker
21. maj 2017

Hjemmelavet koldskål og kammerjunker

4 personer

Ingredienser

Kammerjunker

125 g hvedemel
1 tsk bagpulver
50 g lyst rørsukker
50 g smør, blødt
0,25 dl sødmælk
½ æg, sammenpisket

Koldskål

1 god vaniljestang
40 g lyst rørsukker
70 g past. Æggeblommer (4 æggeblommer)
5 dl tykmælk
5 dl kærnemælk

Fremgangsmåde Udskriv

1
Kammerjunker

Sigt mel og bagepulver i en skål, og tilsæt sukker. Ælt smørret ind i melblandingen og tilsæt sødmælk og et halv sammenpisket æg og ælt det godt sammen. Tril ca. 60 små kugler af dej, og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 180 grader varmluft i 12-15 minutter. Lad dem køle af og halver dem herefter på midten. Bag dem yderligere ved 100 grader varmluft i 40 minutter. Opbevares tørt.

2
Koldskål

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud, og mas dem med lidt af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker og æggeblommer til en lys og luftig æggesnaps. Vend forsigtigt æggesnapsen sammen med tykmælk og herefter kærnemælk. Hæld koldskålen på flaske og opbevares på køl.

Hjemmelavet koldskål og kammerjunker

Sommeren er over os og det betyder hjemmelavet koldskål og kammerjunker. Hjemmelavet koldskål betyder sommer i min verden!! At nyde en helt kold koldskål med friske frugter/bær og kammerjunker og bare lykken!

Jeg synes nærmest det er helt fjollet, når jeg køber en koldskål med hjem, for det er det nemmeste og lækreste at lave selv. Skulle tiden være knap, vil jeg helle købe kammerjunker end en koldskål. Intet slår en hjemmelavet koldskål!

Du kan tilsætte jordbær, rabarber, hinbær m.fl. til din koldskål og lave den personlig.

Hjemmelavet_koldskål_kammerjunker2

GemGem