Honningkage med vaniljesmørcreme og chokoladespejl
23. november 2016

Honningkage med vaniljesmørcreme og chokoladespejl

8-12 personer

Ingredienser

Honningkage

2 æg, str. M/L
125 g brun farin
300 g hvedemel
1 tsk natron
½ tsk nelliker, stødt
1 tsk kanel, stødt
1 dl vand
½ dl kold kaffe
250 g honning, flydende

Vaniljesmørcreme

1 vaniljestang
180 g flormelis
250 g blød smør
2 pasteuriserede æggeblommer

Chokoladespejl

200 g god mørk chokolade
2 dl piskefløde

i øvrigt

50 g god mørk chokolade
50 g god hvid chokolade
lidt bronze dust

Fremgangsmåde Udskriv

1
Honningakage

Rør æg og brun farin sammen. Sigt mel, natron, nellike og kanel i en skål og rør det sammen med æggesnapsen. Rør vand, kaffe og honning godt sammen i en skål, så honningen ikke danner tråde i dejen og rør det i massen. Hæld dejen op i en springform beklædt med bagepapir (28 cm i diameter). Bag honningkagen midt i ovnen ved 150 grader varmluft i ca. 45 min. Lad kagen køle af i formen. Når den er kold flækkes kagen med en savtakket kniv til to lige store bunde.

2
Vaniljecremen

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af flormelissen. Pisk vaniljesukker, flormelis og smør lyst og luftigt. Tilsæt æggeblommerne og pisk det godt sammen. Læg honningkagen sammen med smørcremen, og placer kagen på et stykke kagepap svarende til kagens centimeter i diameter.

3
Chokoladespejl

Hak chokoladen groft og kom det op i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld den over chokoladen. Lad chokoladen trække i 2 min. inden den røres glat og blank med en dejskraber.

Stil et fad på køkkenbordet og placer en skål i midten af fadet. Placer honningkagen med kagepap under på midten af skålen og hæld forsigtigt chokoladengangachen ud over kagen, til den er helt dækket – også siderne. Skrab overskydende chokolade af siderne langs kanten ved hjælp af en finger/kniv. Tag forsigtigt kagen af skålen og placer kagen på et kagefad.

Blend først mørk chokolade i en mini hakker og kom chokoladekrymmelen op i en frysepose, og gentag processen med den hvide chokolade. Drys lidt bronze dust ned til begge slags chokolader og ryst poserne godt og dekorer honningkagen med chokoladepynten.

1. søndag i advent

På søndag er det 1. søndag i advent og i den forbindelse skyder vi gang i omgang KAGEMAGI JUL – wehuuu… De næste 4 onsdage vil vi lukke jer ind i vores kagemagiske univers på Kagemagi blot i en juleversion.

Honningskage_Ditte_Julie_jensen2Honningskage_Ditte_Julie_jensen1