Hvid brownie med pistacie
28. marts 2019

Hvid brownie med pistacie

8-10 personer

Ingredienser

Hvid Brownie

180 g smør
180 g god hvid chokolade
4 æg, str. M/L
100 g lyst rørsukker
150 g kage hvedemel
En knivspids salt
50 g grønne pistacienødder

Chokoladecreme og topping

100 g god hvid chokolade
1/2 dl piskefløde
20 g smør i tern
50 g grønne pistacienødder
lidt frysetørrede hindbær
timian stilke

Fremgangsmåde Udskriv

1
Hvid Brownie

Smelt smør og hvid chokolade sammen i en tykbundet gryde. Pisk æggene og sukker lyst og luftigt. Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen og sigt herefter mel og salt i, og vend det forsigtigt sammen. Hak pistacienødder til fint mel og vend det i dejen. Hæld dejen op i en springform (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden og bag bunden ved 180 grader varmluft i ca. 30 min. Lad bunden køle helt af. Befri bunden fra springformen og rengør formen. Kom bunden tilbage i formen, og læg kageplast ned langs kanten.

2
Chokoladecreme og topping

Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Varm fløde op i en gryde til lige under kogepunktet (fløden må ikke koge). Hæld den varme fløde over chokoladen og rør forsigtigt i massen. Tilsæt smørret og rør chokoladen blank og glat. Smør chokoladecremen ud over kagen.

Hak pistacienødderne mellemgroft, og drys dem ud over kagen. Pres dem forsigtigt ned i chokoladen, og pynt evt. med hindbær og timian stilke.

Valsemøllen // Finax

Den chokolademætte, fudgy, næsten konfektagtige brownie er bare altid en vinder, når en lækker dessert eller kage skal bikses lynhurtigt sammen. Og browniens hvide søster er mindst ligeså elskelig: nemlig blondien.

En blondie er sådan set bare en brownie lavet på hvid chokolade, og de grønne pistacienødder står smukt i kontrast til den lyse kage.

En brownie har allerbedst af at få lov at sætte sig i nogle timer – eller endnu bedre natten over. Pak kagen ind i husholdningsfilm og opbevar den på køl, så bevarer den sin skønne saftighed.

Jeg har bagt blondien med Valsemøllens Kage Hvedemel og forkælet den med et strejf af salt, grønne pistacienødder og en smørblød chokoladetopping. Derudover indeholder kagen virkelig meget chokolade, og det betyder, at man kan smage, om man bager med en god kvalitetschokolade eller om det er den billigste fra supermarkedets hylder. Jeg vil anbefale dig at prioritere kvaliteten, for jeg lover dig, at det kan smages – både i kagen og i chokoladecremen.

Sprøde småkager og luftige kager med kage hvedemel

Kage Hvedemel har et lavere indhold af gluten og et højere indhold af stivelse, end andre meltyper, hvilket gør at fx småkager og tærtebunde bliver sprødere. Melets stivelseskvalitet og lave indhold af protein gør det særligt velegnet til bagværk, der hæver med bagepulver, natron eller æg. Det er bagværk som eksempelvis mazarinkager, sandkager, lagkagebunde, tærtebunde og småkager af alle slags, melet er særligt velegnet til, og som i kombination med de forskellige hævemidler enten får bagværket til at blive saftigt, luftigt og blødt eller sprødt med det helt rigtige knæk.

Kage Hvedemel har i lang tid været en ting i bl.a. USA og England, og jeg er virkelig fan af, at vi endelig har fået det indført her i Danmark også. Man kan virkelig smage og mærke forskel på bagværket, når man bager med lavere gluten- og proteinindhold. Det er ren kemi, og indrømmet: lidt nørdet, men nu er det altså muligt for alle at skabe endnu bedre resultater med kagerne og andet hjemmebag.

Derudover er Kage Hvedemel høstet og malet i Danmark af stivelserig dansk vinterhvede, der netop har et lavt proteinindhold, så med Valsemøllens mel er man altid sikret den bedste, danske kvalitet.

Så forkæl din kage med det bedste og du kan invitere familien over til den perfekte søde og friske forårskage.

Reklame for Valsemøllen // Finax