19. december 2016
Jødekager – Ditte Julie Jensen
35-40 jødekager
Ingredienser
Jødekager
165 g hvedemel
125 g smør
100 g lyst rørsukker
1 æggeblomme
1 æggehvide til pensling
Drys
1,5 spsk. lyst rørsukker
0,5 spsk stødt kanel
25 g mandelflager eller fint hakket mandler
Fremgangsmåde Udskriv
Smuldre mel og smør, til det ligner revet ost (ligesom når du laver tærtedej). Tilsæt sukker og æggeblommen, og ælt det sammen. Når dejen er homogen/ensartet stopper du med at ælte. Læg dejen på køl i 1-2 time. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik x antal ens småtager. Jeg brugte en udstikker med bølgekant og ca. 5 cm i diameter. Kom dem op på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensle dem med æggehvide og drysses med kanelsukker og mandler.
Bages ved 200 grader i ca. 5 minutter de skal være lysebrune i farven. Dine jødekager skal opbevares tørt og i en lukket bøtte.