Jødekager – Ditte Julie Jensen
19. december 2016

Jødekager – Ditte Julie Jensen

35-40 jødekager

Ingredienser

Jødekager

165 g hvedemel
125 g smør
100 g lyst rørsukker
1 æggeblomme
1 æggehvide til pensling

Drys

1,5 spsk. lyst rørsukker
0,5 spsk stødt kanel
25 g mandelflager eller fint hakket mandler

Fremgangsmåde Udskriv

1

Smuldre mel og smør, til det ligner revet ost (ligesom når du laver tærtedej). Tilsæt sukker og æggeblommen, og ælt det sammen. Når dejen er homogen/ensartet stopper du med at ælte. Læg dejen på køl i 1-2 time. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik x antal ens småtager. Jeg brugte en udstikker med bølgekant og ca. 5 cm i diameter. Kom dem op på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensle dem med æggehvide og drysses med kanelsukker og mandler.

Bages ved 200 grader i ca. 5 minutter de skal være lysebrune i farven. Dine jødekager skal opbevares tørt og i en lukket bøtte.

Glædelig 19. december – jødekager!

Julen nærmer sig og de sidste forberedelser til den store aften er så småt ved at være på plads hos mig 🙂 En klassiker i mit hjem, er jødekager! Vi elsker dem hjemme hos os. Jødekager og vaniljekranse kan spise i uanet mængder 😀
 Jødekager

GemGem