Jordbærlagkage med vaniljemousse
19. juni 2018

Jordbærlagkage med vaniljemousse

10-12 personer

Ingredienser

VANILJEMOUSSE BOMBER

3 blade husblas
1 god vaniljestang
30 g lyst rørsukker
2,5 dl piskefløde
2 dl A38 1,5 %

LAGKAGEBUND

3 æg, str. M/L
175 g lyst rørsukker
70 g FINAX kage hvedemel
1 tsk bagepulver
70 g kartoffelmel
1 tsk kardemomme

JORDBÆRCREME

2 blade husblas
450 g jordbær
100 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
1 spsk maizena
1 spsk vand

CHOKOLADEBÅND MED JORDBÆR

150 g god hvid chokolade
1 tsk jordbærstøv

I ØVRIGT

20 g grønne pistacienødder, hakket fint
jordbær, friske
spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
VANILJEMOUSSE BOMBER

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Lun vaniljesukker, rørsukker og 1/5 dl piskefløde godt op ved lav varme (den må dog ikke koge). Pisk i mellemtiden de resterende 2 dl piskefløde til flødeskum. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas og rør det sammen. Rør 1/2 dl A38 sammen med den lune fløde og rør dernæst resten af A38 heri. Vend flødeskummet i lidt efter lidt. Hæld vaniljemoussen op i en sprøjtepose og støb nogle moussebomber i 2, 3 og 5 cm i diameter af silikone. Stil dem på frost i mindst 2 timer. Se evt. denne video til støbning af moussebomber.

2
LAGEKAGEBUND

Pisk æg og rørsukker til en meget luftig og tyk æggesnaps. Bland hvedemel, bagepulver, kartoffelmel og kardemomme sammen og sigt det ned i æggesnapsen. Fyld dejen i en justerbar kagering (22-24 cm i diameter), hvor bunden er beklædt med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter til den giver efter ved let tryk. Lad bunden afkøle helt i formen, inden den skæres fri og bagepapir fjernes. Flæk bunden i to lige tykke dele med en savtakket kniv.

3
JORDBÆRCREME

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Fjern stilken fra jordbærrene og skær dem i mindre stykker. Kom jordbær, sukker, citronskal og -saft op i en gryde. Bring det i kog i 20 minutter. Rør maizena og vand sammen. Kom det op i jordbærgrøden og rør det godt rundt. Lad det koge kort igennem. Tag det af varmen og rør den udblødte husblas heri. Stil det til side.

Befri kagen fra formen og placer kagen på et ønsket kagefad. Anvend en kageringe (eller ringen fra en springform). Læg et stykke kageplast ned langs kanten. Kom den ene bund nederst, fordel 2/3 dele af jordbærcremen henover bunden. Placer endnu en bund ovenpå cremen og smør den sidste del af jordbærcremen ud på bunden. Stil den på køl i mindst 2 timer. Befri moussebomberne og placer dem flot på kagens top.

4
CHOKOLADEBÅND MED JORDBÆR

Temperer den hvide chokolade og rør jordbærstøvet i. Klip et stykke kageplast, så det passer til kagens omkreds. Smør et lag chokolade ud på kageplasten og kom det forsigtigt omkring kagen. Se evt. min youtube video for gode tips og tricks. Stil kagen tilbage på køl i indtil den skal nydes.

5
I ØVRIGT

Dekorer kagens top med pistacienødder, jordbær og spiselige blomster.

Tips

Har du ikke halvkugleforme af silikone eller blot ønsker et traditionelt lag af vaniljemousse, kan du sagtnes komme vaniljemoussen direkte overpå den sidste lagkagebund.

SÅDAN SAMLES KAGEN:

Jordbærlagkage med FINAX

Sommer, sommer og sol ….. Sommer i Danmark er = jordbær. Smagen af danske jordbær er himmelsk! Derfor har jeg tømt mit jordbærbed og lavet en lækker sommerlig jordbærlagkage med vaniljemousse.

Lækre luftige lagkagebunde lavet på mit foretrukne mel, Kage Hvedemel fra Finax. Jeg har skrevet det så mange gange før, så vil blot sige – har du ikke prøvet af bage bunde, småkager, kager eller andet godt kage-bagværk, så er det ud og få fat i det gode kage hvedemel. Det er eminent !!

reklame for FINAX

GemGem