Julecupcakes med karamelfrosting
16. december 2017

Julecupcakes med karamelfrosting

12-15 cupcakes

Ingredienser

SIRUPSCUPCAKES

50 g smør, blødt
50 g lyst rørsukker
75 g brun farin
2 æg, str. M/L
250 g hvedemel
1 tsk. stødt kanel
1⁄2 tsk. stødt nellike
1⁄2 tsk. stødt ingefær
10 g natron
125 g mørk sirup
125 g kærnemælk
2 æbler

KARAMELFROSTING

250 g smør, blødt
150 g flormelis
200 g natural flødeost
3-4 spsk karamelliseret mælk (karamel)

I øvrigt

chokoladeperler
karamelperler
spiseligt guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
SIRUPSCUPCAKES

Pisk smør og begge slags sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør lidt mellem hvert æg. Sigt mel og krydderier i en skål, og bland det i æggesnapsen skiftevis med sirup og kærnemælk. Riv æblerne på råkostjernet fra KitchenAid og vend i dejen. Hæld dejen på sprøjtepose og fyld 12-15 cupcakesforme. Bag dem ved 175 varmluft i 15-20 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

2
KARAMELFROSTING

Pisk smørret luft og luftigt. Tilsæt flormelis og pisk cremen helt hvid (tager 5-10 minutter). Tilsæt flødeost og karamel, og pisk cremen kort igennem. Meget kort – den skal kun lige være ensartet. Kom den færdige karamelfrosting på sprøjtepose med en stor stjerne tylle. Afsæt en fin spiral på hver cupcakes.

3
I øvrigt

Dekorer med chokolade-, karamelperler og lidt guldstøv.

Julecupcakes med karamelfrosting med KitchenAid

En KitchenAid røremaskine, er ikke kun en røremaskine. Jeg har lavet julecupcakes med karamelfrosting med KitchenAids nye råkostjern/tromle tilbehør.

I julecupcakesene gemmer sig en sirupsdej med revet æbler. Aldrig har det været nemmere at rive æbler, gulerødder eller hakke nødder via det nye råkostjern. Du kan købe i alt 6 forskellige spoler, sådan så du kan snitte, hakke og rive det du ønsker.

Sponsoreret af Thuesen Jensen/KitchenAid

Alt det udstyr…..

Det er en kunst at finde plads til alt det udstyr og mange køkkenmaskiner vi efterhånden har – ja, jeg har en del! Men jeg vil sige, at efter jeg har fået tilbehøret til min røremaskine, har jeg smidt en masse andet ud. Faktisk føler jeg, at jeg har mindre nu end før. Jeg havde faktisk det gamle rivejern og tilbehør til min røremaskine, men det lå bare i skabet. Jeg synes det var tungt, besværligt og fik aldrig brugt det. Det nye sæt er lavet i smukke og bedre materiale, og så er det langt mere brugervenligt! Derfor får det en VARM anbefaling herfra, og jeg ved det vil blive brugt denne gang.

GemGem