Julekage med appelsin, konfektbund og mælkechokolade
15. november 2018

Julekage med appelsin, konfektbund og mælkechokolade

 8 personer

Ingredienser

KONFEKTBUND

100 g lyst rørsukker
100 g æggeblommer
100 g god mørk chokolade
100 g smør
50 g hasselnøddemel
50 g FINAX, kage hvedemel

PRALINÈ

50 g hasselnødder og/eller mandler
50 g lyst rørsukker
25 ml vand
lidt flormelis
20 g mørk chokolade (gerne 60-70%)
25 g mælkechokolade

APPELSINCREME

1,5 blade husblas
3 økologiske appelsiner, saft (ca. 2,5 dl) og skal
70 g lyst rørsukker
1 æg, str. M/L
30 g smør, blødt

MÆLKECHOKOLADEMOUSSE

4 blade husblas
2 past. æggeblommer
50 g lyst rørsukker
150 g god mælkechokolade
5 dl piskefløde

I ØVRIGT

50 g mælkechokolade, revet/høvlet
50 g mørk chokolade, 60 %
rød skovsyre

Fremgangsmåde Udskriv

1
KONFEKTBUND

Pisk rørsukker og æggeblommer sammen til en helt hvid og luftig æggesnaps. Hak chokoladen og smelt den sammen med smørret med lav varme. Vend meget forsigtigt chokoladesmørret i snapsen. Til sidst vendes hasselnøddemel og kage hvedemel i dejen og fordel derefter dejen i en springform (diameter 16 cm) beklædt med bagepapir på bunden. Bag chokoladebunden midt i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 30-35 min. Lad bunden køle af i formen og skær den dernæst fri langs kanten med en lille kniv. Rengør springformen og læg et stykke kageplast ned langs siden. Kom chokoladebunden tilbage i formen.

2
PRALINÈ

Rist nødderne i ovnen ved 200 (180 varmluft) i ca. 10 minutter og lad dem køle let herefter. Sukker og vand smeltes til karamel i en gryde. Karamellen skal være let gylden. Tilsæt de ristede og let afkølede nødder og rør rund. Hæld nøddekaramelmassen ud på et stykke bagepapir drysset let med flormelis og lad massen køle helt ned. Blend herefter nøddekaramelmassen fint, tilsæt den mørke chokolade og blend det hele sammen. Herefter smeltes mælkechokoladen over vandbad, og der tilsættes 100 g praliné (den første del du lige har lavet) og rør det godt sammen. Fordel det over bunden og forbered appelsincremen.

3
APPELSINCREME

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Kom appelsinsaften, fintrevet appelsinskal fra den ene appelsin og halvdelen af sukkeret op i en gryde og bring det i kog. Pisk resten af sukkeret og ægget sammen til en luftig æggesnaps. Kom den varme appelsinlage op i æggesnapsen og rør det sammen. Kom det tilbage i gryden og varm det forsigtigt op ved medium varme under konstant piskning til det tykner. Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas sammen med smørret og rør det ud i massen.  Hæld efter appelsincremen over bunden med praliné og stil kagen på køl i mindst 2-3 timer eller gerne til dagen efter.

4
MÆLKECHOKOLADEMOUSSE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Pisk æggeblommer og rørsukker grundigt sammen til en helt hvid og luftig æggesnaps. Hak chokoladen groft, og smelt den i en tykbundet gryde ved meget lav varme under konstant omrøring. Chokoladen må ikke blive for varm. Vend forsigtigt chokoladen i æggesnapsen. Pisk fløden til let skum. Vrid husblassen fri for vand, og smelt den i en tykbundet gryde ved meget lav varme. Når den er helt flydende, tilsættes 2 spsk. flødeskum, som røres ud i husblassen. Tilsæt husblassen i en tynd stråle til chokoladeblandingen, og vend det sammen. Vend til slut flødeskum i massen ad to omgange til en luftig og jævn mousse.

Befri kagen fra springformen og kageplast, og placer kagen på et fad. Placer herefter en kagering med kageplast langs kanten (18-19 cm i diameter). Der er således luft mellem kageringen og kagen, hvor moussen fordeles samt over kagen. Giv kagen nogle forsigtige bank mod bordpladen. Stil kagen på køl i mindst 3 timer. Herefter befries kagen og pyntes af.

5
I øvrigt

Pynt overfladen med revet/høvlet mælkechokolade. Temperer den mørke chokolade og smør den ud på et stykke kageplast (15 cm langt) og træk i chokoladen med en kagespartel med riller. Læg den på køl til chokoladen har sat sig. Dekorer kagen med chokoladestave og skovsyre.

Julekage med Finax

Imponer og gør alle dine julegæster glade! Giv dem en bid af julehimlen og væk en masse minder frem. Denne julekage med appelsin, konfektbund og mælkechokolade smager fuldstændig vidunderligt! Bunden er lavet på mit yndlings kage hvedemel fra Finax (det kommer snart ikke bag på jer mere).

Hvorfor du skal bruge kage hvedemel istedet for almindelig hvedemel til die kager, småkager og mini bagværk, det kan du få forklaringen på hos FINAX.Jeg elsker julen og alle de mange traditioner som den fører med sig! Denne kage er en af mine yndlingskager i julen – måske jeg skulle gøre det til en tradition at nyde den 1. søndag i advent. Hvad du nogle traditioner i de første juledage? Vi får altid æbleskiver hos min kære far.

Reklame Finax