8. december 2015
Julepandekager
20 pandekager
Ingredienser
Pandekagedej
250 g mel
2 æg, str. M/L
0,5 dl øl
3 dl mælk
10 g sukker
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
1 nip salt
lidt smør til at stege i
Fremgangsmåde Udskriv
Pandekagedej
Rør æg, øl, mælk, sukker, kanel og kardemomme godt sammen. Tilsæt melet lidt ad gangen, så det bliver rørt godt ud og ikke klumper. Tilsæt til sidst salt.
Steg nu pandekagerne fine gyldne.
Herudover
Smelt nougaten, og smør et tyndt lag ud på hver pandekage. Herefter smørres et tyndt lag appelsin marmelade ud på pandekagen. Tril dem stram sammen, eller lad dig inspirere til at servere dem på en lidt sjov og julet måde. Jeg skær enderne af, så de var helt lige, også lavede jeg et skråt snit på tværs af pandekagen. Ikke lige midt på, men sådan så du får en masse forskellige størrelser. Samle dem på en tallerken, så de skrå ender står op af på forskelligvis, og bind et fint bånd omkring dem, så de holder formen. Velbekomme.
Julepandekager du ikke vil fortryde!
Jeg synes pandekager er så lækre og noget jeg personligt laver alt for sjældent, men når jeg så endelig gør, spiser jeg også som var jeg betalt for det! Disse her julepandekager smager virkelig af jul, og de ville bestemt ikke smage dårligere med en klat is til 😉
Glædelig 8. december !!!