Juleroulade med abrikoser og chokoladecreme
2. november 2017

Juleroulade med abrikoser og chokoladecreme

8-10 personer

Ingredienser

ROULADEBUND

1 god vaniljestang
100 g æggeblommer
100 g lyst rørsukker
160 g æggehvider
20 g lyst rørsukker
60 g FINAX Kage Hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt ingefær

ABRIKOSKOMPOT

2 blade husblas
200 g abrikoser, tørrede
1 god vaniljestang
50 g lyst rørsukker
2 citroner, saften heraf
1,5 dl vand

CHOKOLADECREME

100 g god mælkechokolade, ca. 40 %
2,5 dl piskefløde

I øvrigt

50 g mælkechokolade
orange chokoladespåner
lidt guldstøv
lidt bladguld

Fremgangsmåde Udskriv

1
ROULADEBUND

Flæg vaniljestangen og skarp nænsomt vaniljekorne ud. Pisk æggeblommer og 100 g lyst rørsukker sammen med vaniljekorn til en tyk og luftig æggesnaps. Æggehviderne piskes let, og de 20 g sukker tilsættes og piskes stive. Vend mel, bagepulver og ingefær i æggesnapsen. Vend æggehviderne forsigtig i. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 190 grader varmluft i 10-15 minutter. Når den kommer ud af ovnen, vendes den ud på et nyt stykke bagepapir og rulles med det samme i et rent viskestykke. Derefter skal den på køl. På den måde holder den form som en roulade og ikke revner.

2
ABRIKOSKOMPOT

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Hak abrikoserne groft, og kog dem møre med de øvrige ingredienser i 15 minutter. Blend hele herligheden, og opløs den udblødte husblas direkte i den varme abrikoskompot. Stil kompotten på køl i en halv time, til den er afkølet og mere fast i det.

3
CHOKOLADECREME

Hak chokoladen groft og kom den op i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld den herefter over chokoladen. Rør chokoladen ud i fløden i små cirkulærebevægelser. Dæk overfladen med husholdningsfilm, og stil cremen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over. Pisk den helt kolde chokoladecreme luftig.

4
SAMLING AF ROULADE

Smør et tyndt lag abrikosmarmelade udover rouladebunden (hold 2 cm afstand fra den ene kant). Smør herefter et tyndt lag chokoladecreme og igen hold afstand fra den ene kant. Rul rouladen stramt sammen uden du skubber fyldet ud af rouladen. Læg den på køl i mindst 2 timer eller gerne natten over.

5
I øvrigt

Smelt chokoladen og kom chokoladen op i et kornet. Dekorer rouladen med nogle fine chokoladestreger, og de øvrige pynteting.

Juleroulade med Finax

Inden vi får set os om, er det blevet jul! FINAX og jeg vil gerne starte julehyggen med denne smagsfulde juleroulade med søde abrikoser og chokoladecreme.

Roulade kan være så kedeligt og lidt for fabriksagtig (hvis du spørger mig), men faktisk elsker jeg at lave roulade og lege med smagene! Særligt når vi snakker en juleroulade – der er noget særligt over julen og alle de lækre smagskombinationer! Julerouladen her vil uden tvivl hitte hos dine gæster!

Denne juleroulade er lavet på FINAX’s nye kage hvedemel, som er helt fantastisk til kager, idet det indeholder mindre gluten end alm. hvedemel, og det er kagerne særligt glade for! Du kan læse meget mere om kage hvedemelet på FINAX’s hjemmeside samt deltage i vores konkurrence om at blive mesterbager med mig samt en ovn fra Miele.

Sådan deltager du i konkurrencen:

Du deltager i konkurrencen lige her! Jeg glæder mig helt vildt til at skulle afholde et kursus med 16 af jer i Glostrup og 16 af jer i Vejle. Begge kurser afholdes i Mieles showroom. I kan kun deltage på disse to kurser ved at deltage i konkurrencen.

Opskrifter er udviklet og betalt af FINAX

GemGem