
4. december 2016
Julerugbrød med chokolade og tranebær
8 små brød og et brød på 20 cm.
Ingredienser
Julerugbrød
1 pakke frisk gær
2 dl lunkent vand
2,5 dl kærnemælk
150 g 5 kornsblanding
200 g solsikkekerner
350 g rugmel
1 spsk honning
150 g mørk chokolade, 70 %
50 g tørrede tranebær
Fremgangsmåde Udskriv
1
Julerugbrød
Gær, vand, kærnemælk, 5 kornsblanding, solsikkekerner og rugmel æltes sammen. Hak chokoladen fint, og kom honning, chokolade og tranebær op i blandingen og ælt det godt sammen. Kom det op i de ønskede forme (jeg brugte nogle små rugbrødsforme og en stor på ca. 20 cm) og stil til hævning i 2 timer.
Bages ved 170 grader i 25-30 minutter. Hold godt øje med dem. Det store skal naturligvis have lidt længere.