Julerugbrød med chokolade og tranebær
4. december 2016

Julerugbrød med chokolade og tranebær

Ca. 8 små brød og et brød på ca. 20 cm.

Ingredienser

Julerugbrød

1 pakke frisk gær
2 dl lunkent vand
2,5 dl kærnemælk
150 g 5 kornsblanding
200 g solsikkekerner
350 g rugmel
1 spsk honning
150 g mørk chokolade, 70 %
50 g tørrede tranebær

Fremgangsmåde Udskriv

1
Julerugbrød

Gær, vand, kærnemælk, 5 kornsblanding, solsikkekerner og rugmel æltes sammen. Hak chokoladen fint, og kom honning, chokolade og tranebær op i blandingen og ælt det godt sammen. Kom det op i de ønskede forme (jeg brugte nogle små rugbrødsforme og en stor på ca. 20 cm) og stil til hævning i 2 timer.

Bages ved 170 grader i ca. 25-30 min. Hold godt øje med dem. Det store skal naturligvis have lidt længere.

julerugbrød

Glædelig 4. december !!!