Kanelbrød
17. marts 2016

Kanelbrød

6-8 personer

Ingredienser

Dej

1 dl sødmælk
25 g gær
1 æg, str. M/L
75 g smør, blødt
250 g hvedemel (ca. +/-)
2 spsk lyst rørsukker
1/2 tsk fint salt

Remonce

125 g blødt smør
100 g brun farin
50 g mørk sirup
1/2 tsk stødt nelliker
1 spsk stødt kanel

Fremgangsmåde Udskriv

1
Dej

Mælken varmen op til det er hånd varmt. Gæret smuldres og opløses i den lune mælk. Herefter røres ægget i mælke/gærblandningen. Smuldre det bløde smør i melet, så det ligner revet ost. Tilsæt rørsukker og salt, og bagefter mælke/gærblandningen. Ælt det godt sammen. Stil dejen til hævning i 1 time i en ren skål beklædt med film og et rent viskestykke (Stil den gerne ind i ovnen eller et andet sted, hvor der ikke er træk).

2
Remonce

Rør alle ingredienser sammen. Udrul herefter dejen (25 x 35 cm) på et meldrysset bord. Smør remonce på hele den udrullet dej, og rul den stramt sammen på den lange led. Giv den rullet dej et let tryk, og del dejen i 2 med en skrap kniv. Flet/sno dejen sammen (se evt. billede) og kom kanelbrødet op i en smurt brødform (30 cm lang). Bages ved 200 grader varmluft i 25-30 minutter.

Flettet kanelbrød

Jeg er pjattet med kanelbrød. Jeg er generelt pjattet med brød med snask i 😉 Kanelbrød kan virkelig noget – jeg bagte det sammen med min datter, hvilket var super hyggeligt. Her har jeg “flettet” kanelbrødet for at få remoncen bedre ind i brødet – det smager virkelig godt!

God fornøjelse med kanelbrødet!


GemGem