Koldhævet Müsliboller
30. maj 2016

Koldhævet Müsliboller

12-15 boller

Ingredienser

Koldhævet müsliboller

5 dl vand, koldt
15 g gær
100 g Finax 3-korns blanding
100 g Finax speltmel fuldkorn
100 g nødder (du bestemmer, bland gerne flere slags)
100 g tørrede frugt (du bestemmer, bland gerne flere slags)
2 spsk mørk sirup
1 spsk fint salt
300 g Finax hvedemel
1 æg til pensling
lidt havregryn at drysse bollerne med

Fremgangsmåde Udskriv

1
Koldhævet müsliboller

Opløs gæren i koldt vand og tilsæt de øvrige ingredienser (hak evt. nødder og tørrede frugt groft). Lad dejen ælte i en røremaskine i ca. 10 minutter. med en dejkrog. Dejen må meget gerne være klisteret. Hæld dejen over i en ren skål, og beklæd skålen med film og et rent visestykke. Stil dejen i koldeskabet i 8-24 timer. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og ælt dejen kort sammen. Form 12-15 boller og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter. Pisk ægget sammen og pensle bollerne og drys med havregryn. Bollerne bages i ovnen ved 200 grader varmluft i 18-20 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

Tips

TIP; Du kan vælge at lave dejen om aften og have lækre müsliboller klar til om morgen, eller du kan lave dejen om morgen, og kun lave halvdelen af dejen om eftermiddagen og sidste del næste morgen – på denne måde har du friskbagte boller flere gange. Dette er det smarte ved en koldhævet dej. 

Koldhævet müsliboller med Finax

Jeg har indgået et spændende samarbejde/ambassadørskab med Finax. Det tegner til at blive super spændende både for mig, men bestemt også for jer 😉 Jeg har udviklet nogle super nemme og lækre müsliboller. Jer som kender mig en smule ved jeg ikke er den store brødbager, men nu er udfordringen taget op, men det bagværk I vil se fra min side er lidt mere “snasket-bagværk”. For mig er müsliboller en lækker bolle til farten, hyggetid med børn, da det er en nem opskrift og børnene kan være under hele processen. Men bestemt også en bolle, som gør det muligt at lege med dine yndlings frugter og nødder mv. Vi kan kalde det en slags “tøm-skabene-bolle”, hvor kun du bestemmer, hvad den skal indeholde.

Du kan også finde opskriften inde på finaxs hjemmeside:

GemGem