16. januar 2016
Lakridskage med brombærmousse og blødende hjerte
4 personer
Ingredienser
Mørdej
300 g hvedemel
100 g flormelis
150 g smør, blødt
1 æg, str. M/L
Chokoladeskaller
150 g hvid chokolade
sølvstøv
Solbær-lakrids creme
4 tsk god solbærmarmelade
1 tsk lakridssirup
Brombærmousse
2 blade husblas
200 g brombær, frost eller friske
2 spsk rørsukker
1 vaniljestang
½ økologisk citron, saften og skallen heraf
2 dl piskefløde
I øvrigt og pynt
LOVE kugler fra Johan Bülow
Sølvstøv
Solbærstøv
Fremgangsmåde Udskriv
Mørdej
Sigt mel og flormelis i en stor skål, og smuldr smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost. Ælt ægget ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og på køl i 30 min. Herefter rulles dejen ud – ca. 2-3 mm i tykkelsen og der udstikkes 4 ens bunde, som skal passe til dine støbte chokoladeskaller, og 4 blomster udstikkes (blomsterudstikker efter eget ønske). Bundende bages på bagepapir og blomsterne bages evt. i nogle mini cupcakes forme, for at få til facon på den, ved 190 grader i ca. 10-12 min. (se evt. billede længere nede) Lad dem køle inden samling af kagen.
Chokoladeskaller
Pensle 4 ens silikoneforme eller fasteforme med lidt sølv dust, og stil til side. Temperer den hvide chokolade i mikrobølgeovnen. Chokoladen må ikke overstige 29 grader. Tjek til den hele tiden og rør godt i den inden du varmer chokoladen videre indtil den er der. Når den er temperereret pensles chokoladen ud i formene. Husk at skrab kanten, så dine chokoladeskaller får en flot kant. Stil dem på køl indtil moussen er klar.
Solbær-lakrids creme
Rør det hele godt sammen og stil til side.
Brombærmousse
Udblød husblas i koldt vand indtil du skal bruge det. Kom bær, vaniljekorn og den tomme vaniljestang, citronsaft og skal op i en gryde og bring i kog, når det koger sættes den på middel varme og koges ind i 5-10 minutter. Sigt bærerne, så du kun har saften tilbage og kom den knugede husblas i. Stil den på køl mens du pisker fløden til let flødeskum. Herefter vendes flødeskummen forsigtigt sammen med bærsaften, gerne over 3 omgange (dels fordi vi gerne vil bevare luftigheden i flødeskummen, men også så den ikke skiller). Tag nu og befri dine chokoladeskaller fra formen, og find evt. nogle mindre forme at placere dine chokoladeskaller i, så de holdes på plads (se billede længere nede). Fyld 1 tsk solbær-lakrids creme i hver chokoladeskal og herefter fyldes de med brombærmousse helt op til kanten, og glattes ud. Stil dem på køl i min. 3 timer eller natten over.
I øvrigt og pynt
Når lakridskagerne har sat sig placeres en mørdejsbund på hver af dem. Pynt med lidt ekstra sølvstøv og solbærstøv. Det hvide chokolade du havde tilovers, kan du nu igen varme om – ikke oversige 29 grader. Brug chokoladen som lim, og lim en LOVE kugle fast inden i blomster-mørdejen, og lim herefter hele blomsten fast til lakridskagen.
Lakridskage med brombærmousse og blødende hjerte
Denne lakridskage med brombærmousse og blødende hjerte er inspireret af Johan Bülows nye LOVE lakridskugle. De er simpelthen helt fantastisk og lige efter min smag. Derfor måtte jeg også i køkkenet og lave en lille kage til denne LOVE kugle 😀 Resultatet blev over al forventning!! Kagen er lavet ud fra ideer og på forsøgsbasis. Når det så lykkes første gang og kagen sidder lige i skabet, så bliver jeg altså virkelig lykkelig! Så kan jeg for alvor mærke, hvor meget jeg har udviklet mig – stor passion 🙂