Lemonade donuts
8. oktober 2015

Lemonade donuts

10 personer

(fra program 5 i Den Store Bagedyst) opskriften kan også findes på dr.dk/m

Ingredienser

Dej

30 g gær
75 g sukker
225 ml sødmælk
75 g smør
525 g mel ca.
Lidt salt
Lidt frisk revet muskatnød
1 revet citronskal
2 revet limeskal
0,5 dl citron/limesaft
0,25 dl hyldeblomst
½ vaniljestang
3 æggeblommer
1 liter rapsolie til stegning

Glasur

Lidt citron/limesaft
Flormelis
Past
Æggehvider

Pynt

Spiselige blomster eller mynteblade

Fremgangsmåde Udskriv

1
Dej

Varm mælken lidt og kom halvdelen op i en skål sammen med gæret og lad det stå og arbejde lidt.

Resten af mælken sættes tilbage på kogepladen og varmes med sukkeret og smørret.

Sigt mel, salt og muskatnød i en stor skål, riv citron- og limeskallen ned i. Kom æggeblommerne og citron/limesaften ned til melet og rør rundt.

Kom herefter mælke/smørblandingen ned i og rør igen. Til sidst kommes gæren ned i, og rør dejen sammen.

Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt dejen ind mod midten nogle gange, og stil den til hævning i en time i en ren skål beklædt med film og et viskestykke – gerne et varmt sted.

Dejen hældes ud på et meldrysset bord og rulles ud til en ca. 2-2,5 cm. tykkelse. Stik den ud til donuts og lad dem efterhæve i 30 min.

Varm imens olien op til ca. 170 grader. De skal bages/koges  over flere omgange – max 3 afgangen i ca. 3-4 min.

Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle og dyp dem i glasuren og pynt af.

2
Glasur

Det er svært at skrive præcist hvor meget af hvert. Det skal have en god glasurkonsistens, så prøv dig lidt frem med lidt af hvert.

3
Pynt

Pynt med spiselige blomster eller mynteblade

Donuts_lemonade
Ditte_julie_jensen