8. oktober 2015
Lemonade donuts
10 personer
(fra program 5 i Den Store Bagedyst) opskriften kan også findes på dr.dk/
Ingredienser
Dej
30 g gær
75 g sukker
225 ml sødmælk
75 g smør
525 g mel
Lidt salt
Lidt frisk revet muskatnød
1 citron, skallen heraf
2 lime, skallen heraf
0,5 dl citron/limesaft
0,25 dl hyldeblomst
½ vaniljestang
3 æggeblommer
1 liter rapsolie til stegning
Glasur
Lidt citron/limesaft
Flormelis
Past
Æggehvider
Pynt
Spiselige blomster eller mynteblade
Fremgangsmåde Udskriv
Dej
Varm mælken lidt og kom halvdelen op i en skål sammen med gæret og lad det stå og arbejde lidt. Sæt resten af mælken tilbage på kogepladen og varmes med sukkeret og smørret.
Sigt mel, salt og muskatnød i en stor skål, riv citron- og limeskallen ned i. Kom æggeblommerne og citron/limesaften ned til melet og rør rundt. Kom mælke/smørblandingen ned i og rør igen. Kom gæren ned i, og rør dejen sammen.
Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt dejen ind mod midten nogle gange, og stil den til hævning i en time i en ren skål beklædt med film og et viskestykke – gerne et varmt sted.
Dejen hældes ud på et meldrysset bord og rulles ud til en ca. 2-2,5 cm. tykkelse. Stik den ud til donuts. Lad dem efterhæve i 30 min.
Varm olien op til ca. 170 grader. Bag/kog dem over flere omgange – max 3 af gangen i 3-4 minutter. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle. Dyp dem i glasuren og pynt af.
Glasur
Det er svært at skrive præcist hvor meget af hvert. Det skal have en god glasurkonsistens, så prøv dig lidt frem med lidt af hvert.
Pynt
Pynt med spiselige blomster eller mynteblade.