28. juni 2016
Mandeltærte med blåbær og blåbærguf
8 personer
Ingredienser
Mandelbund
1 god vaniljestang
100 g lyst rørsukker
150 g smør, blødt
1 æg, str. M/L
170 g hvedemel
80 g mandelmel
Mandelcreme med blåbær
3 æg, str. M/L
150 smør, blødt
150 mandelmel
150 g lyst rørsukker
3/4 dl piskefløde
150 g blåbær, friske
Blåbærguf
3 past. æggehvider (90 g)
120 g hvidt sukker
30 g blåbærspulver (frysetørrede blåbær)
Pynt
2 spsk blåbærpulver
spiselig blosmter
spiselig bladguld
Fremgangsmåde Udskriv
Mandelbund
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker og smørret sammen til en cremet masse. Tilsæt ægget under piskningen. Sigt hvedemel og mandelmel i massen og vend det sammen. Pak dejen ind i plastfolie og lad den hvile i køleskabet i ca. 2 timer. Herefter presses dejen ud i en firkantet bageform 21 x 21 cm. Bag bunden ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter (overfladen skal være gylden). Lad bunden køle lidt, imens du forbereder mandelcremen.
Mandelcreme med blåbær
Rør alle ingredienser sammen pånær blåbær. Fordel mandelmassen ovenpå den bagte mandelbund, og placer og press blåbærene ned i mandelmassen og bag tærten videre ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter (overfladen skal være gylden). Lad tærten køle helt af inden du befrier tærten fra formen. Skær tærten til i hjørnerne, så den får et skarpt look. Placer tærten på et fad.
Blåbærguf
Æggehvider og sukker smeltes over et vandbad indtil sukkeret er helt opløst. Kom massen op i en røremaskine og pisk massen til en cremet guf (marengs) – massen skal være blank og glat – piskes ca. i 10 minutter. Rør blåbærspulver i guffen. Kom guffen op i en sprøjtepose med en rund glat tyl. Afsæt nogle flotte toppe af blåbærguf på tærten.
Pynt
Pynt af med spiselige blomster, drys af blåbærpulver og lidt spiseligt bladguld.
Mandeltærte med blåbær og blåbærguf
En lækker mandeltærte med blåbær og guf!! Er du ikke til blåbær, kan de skiftes ud med hindbær, jordbær eller noget helt tredje – det gælder også guffen.
Mandeltærten kan godt laves en dag (max 2 dage) i forvejen, men vent med at lave guffen til den dag mandeltærten skal nydes.