Mandeltærte med jordbær-rabarbergrød og marengs
9. juni 2016

Mandeltærte med jordbær-rabarbergrød og marengs

6-8 personer

Ingredienser

Mandelmørdej

150 g hvedemel
150 g mandelmel
100 g flormelis
150 g blødt smør
1 æg, st. M/L
(Bønner/linser el. lign. til blindbagning)

Jordbær-rabarbergrød

3 blade husblas
300 g jordbær (friske eller frost)
150 g rabarber
1 vaniljestang
100 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, skal
1/2 citron, saft
1/2 dl hyldeblomstsaft
3 tsk maizena
2 tsk vand

Marengs

50 g past. æggehvider
50 g hvidt sukker
50 g flormelis

Pynt

5 friske jordbær
Friske hyldeblomster
spiselig bladguld

Fremgangsmåde Udskriv

1
Mandelmørdej

Sigt mel, mandelmel og flormelis i en stor skål, og smuldre smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost. Ælt ægget i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Kom mørdejen i en frostpose og læg den på køl i 30 min. Ælt dejen kort igennem, og rul den tyndt ud på et meldrysset bord i ca. 3 mm tykkelse og kom den ned i en rund tærteform. Kom et lille stykke bagepapir ned i formen henover mørdejen og fyld det med bønner. Blindbag bunden ved 190 grader varmluft i ca. 10-15 min. Tag tærten ud af ovnen og fjern bagepapir og bønner, og bag evt. bunden i 5 min. yderligere. Lad bunden køle af.

2
Jordbær-rabarbergrød

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i min. 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret. Kom jordbær, rabarber, vaniljesukker, sukker, fintrevet citronskal, citronsaft og hyldeblomstsaft op i en gryde og bring det i kog. Lad det småsimre i ca. 20 min under låg. Rabarberne skal være kogt møre. Blend grøden til en fin pure med en stavblender. Rør maizena og vand sammen og hæld det op i pureen, og bring det i kog i 2 min, imens der konstant røres. Tag gryden af varmen og rør den udblødte husblas ud i pureen. Hæld jordbær-rabarbergrøden op i den afkølede tærte, og stil tærten på køl i mindst 2-3 timer eller gerne natten over.

3
Marengs

Pisk æggehviderne til en let skum, og pisk herefter sukkeret i lidt efter lidt. Marengsen skal være sej og danne toppe, når der stoppes med at piske. Sigt formelisen i marengsen og vend forsigtigt formelisen heri. Kom massen op i en sprøjtepose med en rund glat tyl. Afsæt nogle små og store toppe rundt langs tærtens kant. Brænd marengstoppene med en gasbrænder.

4
Pynt

Lad dig inspirere af billedet eller pynt med hvad du foretrækker.

Mandeltærte med jordbær-rabarbergrød og marengs

Nogle gange rammer man virkelig noget lækkert! Må indrømme jeg selv er MEGET glad for denne tærte, og på ingen måde sidste gang jeg har lavet den ( ærgelig venter jeg faktisk bare på, at næste læs rabarber titter helt frem fra jorden ;). Smagen af dansk sommer : jordbær-rabarbergrød !! også i en lækker mandeltærte – ja undskyld, men det er da lækkert!! 😀