Mini citrontærter med pistaciekaramel og saltet marengs
10. april 2017

Mini citrontærter med pistaciekaramel og saltet marengs

6 personer

Ingredienser

Citroncurd (kan undlades)

2 spsk citroncurd – færdig købt

Mørdej

150 g hvedemel
60 g flormelis
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Citronfromage

2 blade husblas
0,6 dl citronsaft (ca. 1 stor citron)
1 øko citroner, skal
50 g hvidt sukker
1 past. æggeblomme
170 ml piskefløde

Pistaciekaramel

80 g lyst rørsukker
60 g smør
60 ml piskefløde
1 spsk honning
100 g usaltet pistacienødder
50 g mandler

Saltet marengs

150 g past. æggehvider
150 g hvidt sukker
1/2 tsk havsalt

I øvrigt

lidt pistacienødder
gule spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Citroncurd (kan undlades)

Fyld citroncurd i halvkugler af silikone (3 cm i diameter). Stil dem på frost i mindst 1-2 timer.

2
Mørdej

Smuldr hvedemel, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.

3
Citronfromage

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Citronsaft, citronskal samt sukker kommes i en gryde og bringes i kog i nogle minutter – køl den herefter ned i nogle minutter. Æggeblommerne tilsættes den let afkølede citron”sirup” og pisk massen til let skum over mellemvarme. Tager lidt tid. (VIGTIGT: det ikke er på højt blus, da vi ikke ønsker at lave røræg, men en skummende citroncreme). Når citroncremen er lækker luftig og skummende tilsættes husblas, og røres ud i massen. Herefter stilles massen på køl i ca. 5 min. Fløden piskes til en let flødeskum og vend den herefter i den afkølede citroncreme. Gerne over flere omgange, så ikke massen skiller og/eller du slår luften ud af flødeskummen. Hæld citronfromagen på sprøjtepose, og støb 6 moussebomber (4-5 cm i diameter). Har du lavet citroncurd, kan du frigøre dem fra formene og placer forsigtig en citroncurd med vævlingen ned ad i citronfromagen. Stil citronfromagerne på frost i mindst 3 timer eller natten over.

4
Pistaciekaramel

Hæld sukker, smør, fløde og honning i en gryde og bring det i kog. Det det koge ind til en gylden karamel, men ikke for tyk. Tag gryden af varmen og hak pistacienødder og mandler fint, og vend det i karamellen.

Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter delen på et let drysset mel bord i 2-3 mm tykkelse. Skær dejen ud i 6 dele og kom dejen op i tærteformene (6,5 cm i diameter) og fjern overskydende dej. Fyld ligemeget pistaciekaramel i de 6 tærteforme og bag tærterne ved 190 grader varmluft i ca. 12-15 min. Lad tærten køle helt af i formen.

5
Saltet marengs

Smelt sukker og æggehvider over et vandbad til sukkeret er opløst. Hæld massen op i en røremaskine og pisk nu massen til en sej marengs – massen skal være helt kold. Tilsæt lidt salt, og pisk den glat og lækker. Hæld marengsen på sprøjtepose med en stor stjerne tylle.

6
i øvrigt

Frigør tærterne fra formene, og placer dem på et fad eller en tallerken. Befri citronfromagebomberne fra silikoneformene og placer dem i midten af hver tærte. Sprøjt saltet marengs omkring citronfromagen og afslut med en fin top. Brand marengsen med en bunsenbrænder. Drys med pistacienødder og pynt af med spiselige blomster.

Stepbilleder:

Skærmbillede 2017-04-10 kl. 16.15.39 Skærmbillede 2017-04-10 kl. 16.15.58 Skærmbillede 2017-04-10 kl. 16.16.17 Skærmbillede 2017-04-10 kl. 16.16.44 Skærmbillede 2017-04-10 kl. 16.16.55 Skærmbillede 2017-04-10 kl. 16.17.04

Jeg indrømmer blankt, at jeg har en svaghed for citronfromage! Jeg synes en citrontærte en noget af det bedste. Jeg har her prøvet at lave en forårs-påske-citrontærte. Portionsanrettet og nemme at gå til, når det kommer til at nyde dem. Disse mini citrontærter med pistaciekaramel, citronfromage og saltet marengs er en ubeskrivelig lækker mundfuld !!!! Du vil få så meget ros af dine gæster, når du serverer dem – de går rent ind 🙂

Jeg har igen anvendt de lækre tærteringe fra De Buyer, som hjemmekonditor.dk forhandler. Du kan altså købe tærteringene her. Jeg er super glad for mine – får den flotteste kant hver gang! (affiliatelink)

TIP: Du kan vælge at gøre det nemt for dig selv, og undlade citroncurd, og alene fylde dine moussebomber med citronfromage, så har citrontærten ikke så mange elementer. Du kan med fordel lave citronfromagebomberne dagen før og have dem på frost samt du kan lave din mørdej klar og have på køl.

Velbekommen !!

Citrontærter_med_pistaciekaramel_DitteJulie2

Citrontærter_ditteJulie11