4. marts 2017
Müsli bagels – gode til madpakken – VIND formene fra Lékué
6 bagels
Lav gerne doddelt portion, men Lékué indeholder kun 6 forme.
Ingredienser
Bagels
25 g gær
250 ml lunt vand
100 g hvedemel med fuldkorn
25 g mørkt sirup
1/2 tsk fint salt
1 tsk stødt kardemomme
40 g tørrede bærmix (tranebær, rosiner, gojibær m.fl.)
225-250 g hvedemel
Bagels vand
2 liter vand
1-2 spsk mørkt sirup
1/2 tsk fint salt
I øvrigt
1 æg
perlesukker
hampefrø
mandelflager
Fremgangsmåde Udskriv
Bagels
Opløs gæret i det lune vand. Tilsæt hvedemel med fuldkorn, sirup, salt og kardemomme, og ælt dejen på en røremaskine. Tilsæt tørrede frugter og hvedemel lidt efter lidt, indtil du har en glat og smidig dej. Ælt dejen igennem i 10 minutter. Stil Dejen til hævning i 50 minutter. (Film overfladen af skålen, hvor dejen hæver i, for at danne drivhuseffekt – det holder dejen “våd” og levende). Ælt 6 lige store boller, og form dem ned over silikoneformene. Stil dem til efterhævning i 15-20 minutter under et viskestykke. Imellem tiden gøres vandet klar, som de skal koges i.
Bagels vand
Bring vandet i kog med alle ingredienserne i. Pres en bagels i formen ned i vandet, og den vil hurtigt poppe op igen (det skal den, hvis den ikke gør det, er de ikke hævet nok – giv dem efter 5 minutters hæve tid mere). Hold den i vandet i 10-20 sekunder. Gentag processen med 6 bagels og placer dem på en bagerist.
I øvrigt
Pensl dem med lidt æg, og drys med perlesukker, hampefrø og mandelflager. Bag dem i ovnen ved 220 grader varmluft i 20 minutter. Lad dem køle af og nyd dem som de er eller med lidt smør. De kan sagtens fryses ned.
Müsli bagels
Weekend hyggen, den gode madpakke ide eller bare fordi bagels er åndsvagt gode! Mine müsli bagels indeholder kardemomme og en god blanding af tranebær, rosiner og gojibær, også er de toppet med perlesukker, hampefrø og mandelflager – MUMS, og de er godkendt af min datter, Karla på 3 år!
Jeg har været så heldig at prøve disse fine nye bagels silikoneforme af fra Lékué, som gør det meget nemmere for dig at holde formen på din bagels. De er super nemme at anvende og gør du ikke skal bruge andet udstyr, når du laver bagels.
Du har nu muligheden for at VINDE sådan et fint sæt bagels silikoneforme! Jeg udlodder to sæt, så du har en større chance for at vinde! Skriv nede i kommentarfeltet, hvorfor du skal vinde et sæt og hvem du ville forkæle med frisklavet bagels 🙂 Vinderen findes torsdag den 9. marts 2017.
Her får i min opskrift, som I kan anvende næste gang i skal prøve kræfter med bagels – Müsli Bagels: