Nem og hurtig chokoladekage med hindbærguf // Børnevenlig og glutenfri
12. oktober 2017

Nem og hurtig chokoladekage med hindbærguf // Børnevenlig og glutenfri

6 små kager
Glutenfri

Ingredienser

CHOKOLADEKAGE // Glutenfri

150 g god mørk chokolade
150 g smør
150 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L

HINDBÆRGUF

100 g past. æggehvider
100 g hvidt sukker
1-2 spsk hindbærstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
CHOKOLADEKAGE // Glutenfri

Hak chokoladen fint og kom det op i en gryde sammen med smørret. Smelt det sammen ved lav varme. Pisk sukker og æg til en lys og lyftig æggesnaps. Vend chokoladeblandingen i æggesnapsen og vend det forsigtigt sammen. Hæld dejen op i 6 små forme (dem fra GreenGate vi brugte er 10 cm i diameter og 3 cm dybe). Bag dem ved 180 grader varmluft i 10-15 minutter. Lad chokoladekagerne køle helt af.

2
HINDBÆRGUF

Æggehvider og sukker smeltes sammen over vandbad indtil sukkeret er opløst. Hæld efter massen op i røremaskine sammen med hindbærstøv og pisk massen til en sej guf. Massen skal være kold, når den er færdig pisket. Tager 5-10 minutter. Kom hindbærguffen på sprøjtepose med en rund glat tylle. Afsæt nogle forskellige størrelser toppe af guf på chokoladekagerne.

Pynt af med lidt hindbærstøv, friske hindbær eller hvad du selv ønsker.

Nem og hurtig chokoladekage

Efterårsferien står for døren, og GreenGate, Karla og jeg er gået sammen om at inspirere til en nem og hurtig chokoladekage med hindbærguf. Jeg har haft Karla med i køkkenet, så kagen er ikke kun nem og hurtig, men den er også børnevenlig og glutenfri. Ny favoritkage herhjemme, særlig hos Marck og Karla (Marck elsker bunden).

Vores chokoladekage er glutenfri fordi smagen og konsistensen på denne chokoladekage er helt fantastisk, når ikke der kommer tørstof i som hvedemel fx.. Plus mange flere kan bage med, hvis kagen er glutenfri. Vi har ikke selv glutenallergi, men jeg ved mange har det!

GreenGates fantastiske univers

Karla elsker at være i køkkenet sammen med mig og det fedeste er, når hun ligner en “kagedame” og føler sig som mig. Derfor er det helt perfekt, at GreenGate laver foreklæder og grydelapper både til børn og voksne! Simpelthen så skønt. Vi er ret forelsket i deres univers, som emmer af HYGGE og nærvær!

For at gøre det hele nemt for Karla og ikke mindst meget sjovere for Karla at være med mig i køkkenet, bagte vi vores chokoladekager i små forme. Så kan kagerne spises med ske bagefter, og Karla kan bedre håndtere kagerne. Karla udvalgte hurtigt de lyserøde forme som værende hende kager og de grønne som værende mine kager.

Du bliver nød til at se vores video (OKAY, jeg ved godt jeg er moren, men nørj jeg synes Karla er så sød!). Hun er simpelthen bare så god til at lave de her videoer med mig, og jeg tvinger hende ikke til noget. Hun nyder det virkelig kan jeg se.

GreenGate, Karla og jeg håber vi kan inspirere dig/jer til lidt efterårsbagning her i efterårsferien og ellers vil vi blot ønsker jer en fantastisk efterårsferie!

GemGem