27. marts 2018
Nemme chokoladeboller – utrolig luftige
10-12 boller
Ingredienser
Dej
30 g gær
1,4 dl sødmælk
1 æg, str. M/L
20 g lyst rørsukker
90 g smør, smeltet
150 g hvedemel
150 g fuldkornshvedemel
1 tsk kardemomme
1 knvsp salt
100 g god mørk chokolade (gerne chokoladeknapper)
1 æggeblomme (pensling)
Fremgangsmåde Udskriv
Dej
Opløs gæren i mælken. Rør ægget og sukker i mælkeblandningen. Smelt smørret og hæld det i mælkeblandningen. Sigt melet, kardemomme og salt i, og ælt dejen godt sammen – gerne 10-15 min. for at opnå en silkeblød dej. Rør chokoladen i og ææg dejen op i en stor skål, og dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke. Stil dejen til hævning i 1 time.
Efter hævning smøres dine hænder ind i neutral olie, og der trilles 12 boller, som placeres i fadet. Kom et visestykke henover, og lad dem efterhæve i 30-45 min. Pensl bollerne med æggeblomme og bag dem ved 200 grader varmluft i 12-15 min.
Server dem gerne sammen med en god kop varm kakao, kaffe eller the.
Nemme chokoladeboller med Pilivuyt
Jeg kan ikke komme på, hvad der slår en lækker lun bolle fyldt med chokolade og gerne tandsmør. Ja, lune boller kræver tandsmør, hvis du spørger mig. Luftige nemme chokoladeboller med en smule fuldkornsmel. Også må de gerne være nemme at lave.
Duften af nylavet boller, som spreder sig i hjemme! Det er fantastisk og de smager himmelsk.
Jeg er blevet særlig glad for at lave mine boller i Pillivuyts ovnefastefade. Når chokoladebollerne eller bare generelt boller bliver lavet i et fad (lagt sæt), bliver de mere saftige og føltes mere luftige. Kan varm, anbefales at prøve.
Reklame for Pillivuyt // Thuesen Jensen
Give Away…
Pillivuyt, Toulouse lasagnefad (34 cm) er genialt til at bage i. Størrelsen er god til bradepandekager og som her til boller. Selvfølgelig kan det meget mere end det, men det er virkelig godt til bagning. Du har lige nu muligheden for at vinde dette Toulousefad ovre på min Instagram.