
13. december 2017
Opskrift på brændte mandler
ca. 1 glas
Ingredienser
Brændte mandler
200 g mandler
100 g lyst rørsukker
1 dl vand
Fremgangsmåde Udskriv
Brændte mandler
Varm det hele op på en pande ved middelvarme. Når vandet er fordampet og sukkeret er opløst, skrues der en smule ned for varmen og der røres oftes i mandlerne. De er færdige, når de er blanke og sukkeret er karamelliseret. Opbevar dem i en tæt beholder.
Brændte mandler
Duften af brændte mandler en kold decemberdag ned igennem gågaden – så ved man det er jul! Brændte mandler = JUL !! Intet mindre, intet bedre.
Jeg synes simpelthen det er noget af det bedste og en vaske ægte jule ting, som skal være på julebordet og skal være en del af julekonfekten.
Det er virkelig simpelt at lave, og kræver ikke det store. Husk at lave en stor portion, for det går dæleme hurtigt med at få dem spist 😉 Det er også en sød værtsgave at give eller komme i kræmmerhusene på juletræet.
En anden god værtsgave kunne være en hjemmelavet Gløggekstrakt