Passionsfrugtmousse med ananaskirsebær og saltkaramel
7. januar 2016

Passionsfrugtmousse med ananaskirsebær og saltkaramel

4-6 moussehalvkugler

Ingredienser

Passionsfrugtmousse med ananaskirsebær

3 blade husblas
120 g frugtkød fra passionsfrugter (ca. 5 passionsfrugter)
10-15 ananaskirsebær, friske
20 g flormelis
1 æggehvide
30 g sukker
1,5 dl piskefløde

Saltkaramel

1 dåse kondensereret mælk
lidt havsalt

Herudover

friske ananaskirsebær
guldstøv
bladguld

Fremgangsmåde Udskriv

1
Passionsfrugtmousse med ananaskirsebær

Husblas ligges i blød i koldt vand indtil brug. Del passionsfrugterne og tag kødet ud af dem og kom det op i en gryde sammen med ananaskirsebærene, som skal halveres. Tilsæt flormelis i gryden og bring det i kog. Lad det simre i 5 minutter. Mos det evt. med en gaffel, for at få så meget smag ud af ananaskirsebærene som muligt. Sigt massen, så du alene står med saften tilbage. Knug husblas fri for vand og rør ud i saften. Lad det køle en smule. Æggehviden og sukker piskes til en let marengs, og fløden piskes til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummen med den let afkølet passionsfrugtsaft, og til sidst vendes marengsen i. Kom moussen op i en sprøjtepose og støb 4-6 halvkugler (silikoneform 7 cm i Ø). Stil dem på frost i min. 2 timer. Når de frigøres fra formen, skal de lige stå i min 20-30 minutter og “tø” op, men befri dem først, så de ikke “tør op” i formen.

2
Saltkaramel

Kom dåsen med kondensereret mælk op en gryde med vand og kog den i 4 timer under låg. Dåsen skal konstant være dækket af vand. Når den er færdig kogt, kan du lige lade den køle af inden du åbner den. Rør den op med lidt havsalt og herefter klar til brug.

3
Herudover

Moussen placeres på en tallerken og du anretter herefter som du ønsker. Sprøjt evt. nogle dutter af saltkaramel, og pynt med en masse guld glitter.

Denne opskrift kan bruges til meget andet end kun en dessert anretning. Selve passionsfrugtsmoussen og saltkaramellen kan med fordel laves om til en lagkage med nogle lysebunde eller chokoladebunde.
Passionsfrugtmousse er virkelig en lækker syrlig og frisk mousse, men ved at tilføje nogle ananaskirsebær giver du den virkelig det sidste pift – mums siger jeg bare 😉

Passionsfrugtmousse_DitteJulieJensen2

GemGem