30. november 2016
Peberkagehus
1 hus
Ingredienser
Peberkagedej
125 g smør
200 g mørk sirup
150 g brun farin
1/2 citron, skallen
1/2 tsk stødt sort peber
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt nelliker
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk lakridspulver
3 tsk kanel
2 tsk natron
1 æg, str. M/L
500 g hvedemel
lidt salt
I øvrigt
100 g sukker
200 g flormelis
1,5-2 past. æggehvider
sukkerkrymmel
sukkerperle
andet julet sukker pynt/slik
Fremgangsmåde Udskriv
Peberkagedej
Smør, sirup, brun farin og citronskal kommes i en gryde og bringes i kog. Tag gryden af varmen og tilsæt krydderier og natron, og lad massen køle lidt ned. Sigt melet i en røreskål og kom den lune smørblanding op i, og rør rundt. Tilsæt æggene og rør dejen glat og homogen. Stil peberkagedejen på køl – gerne flere timer – men dejen kan også lægge på køl i flere dage.
Udrul dejen på et let drysset melbord og udstik/skær dit ønskede peberkagehus. Bag “huset” ved 180 grader varmluft i 5-10 min.
I øvrigt
Smelt sukkeret på en pande ved middel varme til en gylden karamel, og brug karamellen til at samle huset med. Rør flormelis og æggehvider sammen til en royal iching, som du kan dekorere huset med. Dekorere huset som du ønsker – lad dig inspirere af vores version.
Det mest fortryllende, eventyrlige og julet peberkagehus EVER 🙂 Synes det er så hyggeligt at laver peberkagehuse, gør det bare alt alt for lidt!!! Jeg håber virkelig I vil give jer i kast med det…
Find mine nyeste juleopskrifter på Klub Ditte Julie.