19. oktober 2015
Peberkagehus
Ingredienser
Peberkagedej
250 g smør
400 g mørk sirup
300 g brun farin
1 citron, skallen heraf
1 tsk stødt sort peber
2 tsk stødt ingefær
2 tsk stødt nelliker
2 tsk stødt kardemomme
1-2 tsk lakridspulver
6 tsk kanel
3-4 tsk natron
2 æg
1 kg mel
Lidt salt
Gul og/eller røde bolsjer, knust
Marengs til taget
400 g sukker
210 g past. Æggehvider
Lidt salt
Pasta farve, rosa og gul
Pynt
3 poser kokosmel
Pastefarve, brun, grøn og blå
Isolmalt
Royal icing x 3
1 bærer past. Æggehvider
Ca. 300 g flormelis
Lidt citronsaft
Fremgangsmåde Udskriv
Peberkagedej
Smør, sirup, brun farin og citronskal kommes i en gryde og koges sammen. Tilsæt krydderier og natron, og lad massen køle lidt ned. Sigt melet i en røre skål og kom den lune smørblanding op i, og rør rundt. Tilsæt æggene og rør homogen. Stil peberkagedejen på køl – gerne flere timer – men eller fryseren i ca. 30-60 minutter.
Rul den ud og udstik dit ønskede peberkagehus og tilbehør. Og bag ved 180 g i 5-10 min.
Selve mine huse bagte jeg i 5 minutter og kom knuste bolsjer i vinduerne og bagte videre i 5 minutter.
Køl dem af og gør klar til pyntning.
Marengs til taget
Kom æggehvider og sukker i en skål og smelt over et vandbad. Når sukkeret er smeltet kommes massen i en røre skål og piskes helt kold -til marengs.
Tilsæt salt og rør sammen. Del marengsen i 3 positioner og kom pastafarve i 2 af dem, så der er en hvid, rosa og gul – eller som du ønsker (hvis det skal bruges til jul, så rød og grøn, måske).
Kom de 3 positioner i 3 sprøjteposer og lav taget som du ønsker, eller som på billedet.
Pynt
Kokos mel blandet med pastafarve og røres rundt indtil kokosmelet er farvet og klar til brug.
Royal icing x 3
Rør det hele sammen og tilsæt mere flormelis alt efter hvordan glasuren skal være. Jeg brugte lidt pasta farve til noget af mit pynt.