Peberkager
26. november 2016

Peberkager

45-50 peberkager

Ingredienser

Peberkagedej

125 g smør
200 g mørk sirup
150 g brun farin
1/2 citron, saften og skallen heraf
1/2 tsk stødt sort peber
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt nelliker
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk lakridspulver
3 tsk kanel
2 tsk natron
1 æg, str. M/L
500 g FINAX hvedemel
1 nip salt salt

Fremgangsmåde Udskriv

1
Peberkagedej

Smør, sirup, brun farin og citronskal kommes i en gryde og koges sammen. Tilsæt krydderier og natron, og lad massen køle lidt ned. Sigt melet i en røreskål. Kom den lune smørblanding op til melet og rør det sammen i en røremaskine. Tilsæt ægget og rør dejen homogen. Stil peberkagedejen på køl – gerne flere timer – eller i flere dage.

Rul peberkagedejen ud og udstik nogle små småkager. Bag peberkagerne ved 180 g varmluft i 5-10 minutter.

Dekorer med lidt glasur, sukkerperler, kokosdrys eller andet.

GLÆDELIG JUL

Friskbagte peberkager med Karla

Så er julen for alvor ved at være skudt igang! Imorgen hedder det 1. søndag i advent, og derfor skal I have en opskrift på friskbagte peberkager! Peberkager er en dej, som kan ligge i køleskabet i flere dage (en lille uge). Jeg laver altid en stor portion, også tager jeg lidt frem hele tiden. På den måde har jeg altid peberkagedej til at lave friskbagte peberkager, pebernødder til gæsterne eller hvis jeg skal lave en lille værtindegave her i julen. Dejen er også god til et peberkagehus.

Finax og jeg vil gerne skyde julen igang med en lille stemningsvideo og denne lækre opskrift! Jeg er ved at revne af stolthed over min datter! Ja, undskyld – men hun var med mig på “arbejde” og vi hyggede os sådan – årh jeg synes hun er for sød (ja, ja ved det, jeg er moren og skal sige det). Men jeg håber den vil smitte og få jer derude i julestemning og i jule-bage-humør.

Peberkager_Ditte_julie_jensen

GemGem