2. december 2016
Pebernødder
200 pebernødder
Ingredienser
Pebernødder
125 g smør
200 g mørk sirup
150 g brun farin
½ øko citron, skallen heraf
½ tsk stødt sort peber
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt nelliker
1 tsk stødt kardemomme
½ tsk lakridspulver
3 tsk kanel
2 tsk natron
1 nip salt
1 æg, str. M/L
500 g mel
Fremgangsmåde Udskriv
Pebernødder
Smør, sirup, brun farin og citronskal kommes i en gryde og koges sammen. Tilsæt krydderier og natron, og lad massen køle lidt ned. Sigt melet i en røreskål og kom den lune smørblanding op i, og rør rundt. Tilsæt ægget og rør homogen. Stil peberkagedejen på køl – gerne i flere timer – men ellers i fryseren i 30-60 minutter.
Tril nogle pølser af dejen, og skør dem ud i ca. 0,5 cm skriver. Placér dem på en bageplade bag ved 180 g i 5-10 minutter.
Køl dem af og opbevar dem tørt og i en lukket dåse.
Tips
Lav kun det du lyster af gangen og gem nogle “ruller” dej i køleskabet og/eller fryseren, så kan du altid lave friskbagte pebernødder i hele december 🙂