20. oktober 2015

Pistacielagkage med citronfromage

Pistacielagkage_3Denne pistacielagkage med citronfromage smager fuldstændig fantastisk! 🙂 Marcipanbunde med pistacienødder, pistaciemousse, citronfromage og friske hindbær – what not to like?? Jeg synes måske det er lidt lettere at lave en lagkage frem for en masse små kager. Denne Pistacielagkage med citronfromage er inspireret af mine 12 pistacie drømme fra program 1 i Den Store Bagedyst.
Se opskrift HER på DRs hjemmeside.
Pistacielagkage_4 Pistacielagkage_2

Pistacielagkage med citronfromage
c. 12-14 personer

Marcipanbunde:
120 g saltede pistacienødder
300 g marcipan
250 g lyst rørsukker
4 store æg
250 g smeltet smør
100 g mel

Citronfromage:
6 husblas
200 ml citronsaft
3 øko citroner, skal heraf
150 g alm. sukker
3 past. æggeblomme
500 ml fløde

Pistaciemousse:
3 husblas
130 g usaltede pistacienødder
85 g flormelis
180 g mascarpone
1 citron. saften herfra
180 ml fløde

Herudover:
100 g marcipan til blomster/pyntning
25 g usaltede pistacienødder til pynt
2 dl fløde, flødeskum til kant på kagen
2 bakke friske hindbær

Marcipanbunde:
Pil pistacienødderne og nuller dem lidt, så ikke alt det salte kommer med, men kun lidt af det. Blend dem bagefter til mel i en minihakker. Kom pistaciemelet i en røreskål sammen med marcipan og rørsukker og rør godt – til marcipanen er smuldret.

Kom herefter smørret i og tilsæt æggene en af gang. Giv hvert æg lidt røretid inden næste æg kommes i.

Til sidst sigtes melet i, og dejen dejes i 2, og bages i 2 ens springforme (22/24 cm) ved 180 grader i ca. 15-20 min. Stiller på køl med det samme.

Citronfromage:
Husblassen stilles i blød i koldt vand ind til den skal bruges.

Citronsaft, citronskal samt sukker kommes i en gryde og bringes i kog i nogle minutter – køl den herefter ned i nogle minutter. Æggeblommerne tilsættes den let afkølede citron”sirup” og pisk massen til let skum over mellemvarme. Tager lidt tid. (VIGTIGT: det ikke er på højt blus, da vi ikke ønsker at lave røræg, men en skummende citroncreme). Når citroncremen er lækker luftig og skummende tilsættes husblas, og røres ud i massen. Herefter stilles massen på køl i ca. 15 min.

Fløden piskes til skum og vendes i den afkølede citroncreme. Gerne over flere omgange, så ikke massen skiller. Kom citronfromagen i en sprøjtepose, så den er klar til brug. (Må ikke sætte sig heri!)

Sprøjt noget af citronfromagen i nogle silikoneforme, og lav nogle halvkugler til toppen af kagen. Gerne lidt forskellige størrelser. Jeg brugte størrelse 3 cm, 5 cm og 7 cm. Men ikke for mange, da der også skal være citronfromage nok til inde i kagen. Stil kuglerne på frost i min. 2 timer eller natten over.

Pistaciemousse:
Husblassen stilles i blød i koldt vand ind til den skal bruges.

Pistacienødderne blendes til mel sammen med flormelissen. Kom herefter pistaciemelet i en skål og rør mascarponen ud i. Varm lidt af citronsaften (ca. ½ citron) op over et vandbad og smelt husblassen heri (kom ca. halvdelen af citronsaften i først, og gem resten til at smage til med i sidste ende. Citronen skal kun gøre cremen let og lækker – ikke overtage smagen).

Fløden piskes til skum og vendes i pistaciemassen – gerne over flere omgange, så den ikke skiller. Kom massen i en sprøjtepose, så den er klar til brug. (Må ikke sætte sig heri).

Pynt:
Marcipanen rulles ud mellem 2 stykker bagepapir. Stik ud til blomster og bag dem i nogle minutter ved 180 grader. Lav nogle små bolde af marcipan som midten af blomsten og til at pynte kagen med – farv den evt. lidt af marcipanen med grøn pastafarve – giver en god effekt.

Samling:
Regngør en springform, og for den med kageplastik. Placere en marcipanbund i springformen, og kom pistaciemoussen udover bunden. Glat pistaciemoussen ud, og placer endnu en marcipanbund. Dæk bund nr. 2 med 2 bakker friske hindbær, og sprøjt citronfromagen ud over hindbærene – sikre dig du kommer godt ned imellem hindbærene, så der ikke dannes luft mellem bund, hindbær og fromagen. Glat overfladen ud og stil den på køl i min. 3 timer eller gerne natten over.

Befri kagen fra kagepalstik og springform, når den har sat sig. Pisk fløden til flødeskum, og smør kagen op. (Du kan også bruge marcipanovertræk eller lade kagen stå helt rå). Placer dine halvkugler af citronfromage på kagens top, som du ønsker, se eventuelt billede til inspiration.

Pynt af med marcipankugler, marcipanblomster og pistacienødder.

Pistacielagkage Pistacielagkage_2

GemGem