9. august 2017
Proteinrugbrød med banan og kakaonibs // glutenfri & sukkerfri
Glutenfri
Sukkerfri
10-12 små proteinrugbrød
Ingredienser
Proteinrugbrød
100 g havregryn (glutenfri)
50 g nødder
2 store modne bananer
50 g FINAX chiafrø
50 g FINAX hampefrø
40 g kakaonibs
2 æg, str. M/L
1 spsk honning
Fremgangsmåde Udskriv
Proteinrugbrød
Blend havregryn og nødder til mel i en minihakker. Blend bananerne til mos. Rør alle ingredienser sammen i en skål, og kom dejen op i små muffinsforme af silikone. Bag proteinrugbrødene i ovnen ved 180 grader varmluft i 18-20 minutter. Lad dem køle af. Dekorer dem evt. med mørkchokolade, hvis de skal være ekstra lækre.
I den evige jagt på nye tiltag til madpakken, den lille lækkersult eller noget hurtigt og sundt på farten, har jeg forsøgt at lave nogle børnevenlige proteinrugbrød. Disse små proteinrugbrød er med banan, chaifrø, hampefrø og kakaonibs.
De er simpelthen så lækre! Hvis man ikke forventer noget sødt, men alligevel gerne vil mættes, have energi og også være i børnehøjde, så er de altså virkelig gode!
Jeg kæmper kontant med at få noget sundt og energiholdigt i min datter, Karla. Hun er nemlig en rigtig frugt og pastaspiser! Men 8 timer i børnehaven, hvor energiniveauet er højt og der er fart over fældet, så kræver det også lidt god mad! Det er som om, når alt bliver mindre og får et udseende som minder om kager, så godtager hun den og tror hun får kage – win win 😀
Finax har både chiafrø og hampefrø, som er fyldt med proteiner – og rigtig gode at bage med. Jeg er særligt vild med smagen af hampefrø, som har toner af nødder, også er de flotte at dekorere bagværk med.