Regnbuekage – smørcreme, når det er bedst
10. november 2019

Regnbuekage – smørcreme, når det er bedst

12-14 personer

Ingredienser

VANILJE SPONGE CAKE BUNDE

500 g smør, blødt – Lurpak
500 g lyst rørsukker
2 tsk vaniljepasta
1 økologisk citron, skallen heraf
6 æg, str. M/L
100 g mandelmel
400 g kage hvedemel (eller alm. hvedemel)
2 tsk bagepulver
1 nip salt
rosafarvet pastafarve (evt. By Ditte Julie)

RUBY CHOKOLADEMOUSSE

3 blad husblas
250 g ruby chokolade
5 dl piskefløde

I øvrigt

1 glas lemoncurd, færdigkøbt
3 bakker friske hindbær
100 g god hvid chokolade
gul og rosa pulver

Smørcreme med flødeost

210 g smør, blødt – Lurpak
300 g flormelis
340 g neutral flødeost
1,5 tsk vaniljepasta
1 øko citron, skal og saft
regnbue pastafarver

Fremgangsmåde Udskriv

1
VANILJE SPONGE CAKE BUNDE

Pisk smør, rørsukker, vaniljepasta og citronskal sammen til en lys og luftig masse (tager ca. 6-8 min på røremaskinen). Tilsæt 2 æg ad gangen og pisk godt inden næste portion æg tilsættes. Vend mandelmel, kage hvedemel, bagepulver og salt sammen, og vend i massen. Indfarv dejen med pastafarve og del herefter dejen i to portioner og hæld hver portion op i en springform/kagering (20 cm i diameter). Bag bundene ved 160 grader varmluft i ca. 45-50 min. Lad bundene køle helt af.

2
RUBY CHOKOLADEMOUSSE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 min. Hak chokoladen groft om kom den i en dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader). Pisk chokoladecremen luftig med en elpisker og hæld cremen på sprøjteposen.

3
Samling

Del bundene i 2, så du har 4 bunde. Placer en bund på et ønsket kagefad. Smør lidt lemoncurd ud over bunden. Smør ruby chokolademousse udover curden (du skal dele lige meget mousse til 3 lag). Del nogle af hindbærrene midt over, og placer dem over i moussen og giv dem et let. Gentag til der ikke er flere bunde og afslut med en bund. Stil kagen på køl imens smørcremen forberedes.

4
I øvrigt

Temperer chokoladen og del den i to portioner og indfarv. Tag et stykke bagepapir og krøl det sammen. Ret det herefter ud og smør chokoladen herpå. Lad chokoladen sætte sig. Bræk herefter forskellige størrelse chokoladebrud.

5
Smørcreme med flødeost

Pisk smør og flormelis lyst og luftigt. Tilsæt flødeost, vaniljepasta og citronskal og -saft, og pisk kun lige akkurat, til den er ensartet. Start med at smør kagen op i et tyndt lag smørcreme og stil kagen på frys. Del herefter resten af smørcremen i de portioner du øsnker at indfarve. Smør kagen op med farvede smørcreme. Du kan vælge at smøre dem op i lag op lag i farveopdeling eller sporadisk, som jeg har gjort. Kom resten af smørcremen op i en sprøjtepose med en stjernetylle. Afsætte små toppe på kagen.

Pynt kagen som på billedet med smørcreme, fødselsdags lys, chokoladebrud og chokolade/sukkerkugler.

Lurpak

Min lille pige fyldte i mandags 6 år. 6 år?! Det er mig en gåde, hvordan tiden kan være fløjet så hurtigt, at min lille baby er startet i skole og er 6 år gammel. På den anden side føles det som om, at hun har været her altid.

Karla havde ønsket sig en regnbuefest, fordi at hun savnede sin gamle børnehave og regnbuestuen, som hun gik på. Det synes jeg var en så sød tanke, så det måtte vi straks føre ud i livet. Så havde jeg også en perfekt undskyldning for at gå all in på fin og festlig pynt. Som jeg elsker 🙂

Lurpak til smørcreme

Jeg bruger stort set altid Lurpak, når jeg skal laver smørcreme. Det er nemlig den allerbedste smør til cremer, der skal kunne holde formen, fordi den er så hård i konsistensen. Lurpak er perfekt til, når jeg skal smøre en kage op og dekorere den, når jeg laver smørroser, eller som høj frosting på muffins. Den falder nemlig ikke sammen, som en smørcreme ellers godt kan have tendens til.

Lurpak er den smør, jeg alle dage har brugt; og de har da også nogle år på bagen. De har nemlig eksisteret siden 1901, hvor Lurmærket smør var en dansk kvalitetsvare. I 1957 blev Lurmærket erstattet af Lurpak, som vi kender det i dag. Så man må sige, at Lurpak har god erfaring i at lave dansk smør i højeste kvalitet, og det kan både mærkes og smages, synes jeg. Derfor er det altid det, jeg bruger, og alle dage har brugt.

Reklame for Lurpak