Ris a la mande chiagrød // Julechiagrød
6. december 2017

Ris a la mande chiagrød // Julechiagrød

Glutenfri
Sukkerfri
4 personer

Ingredienser

CHIAGRØD

3 spsk økologiske chiafrø
2-2,5 dl mandel drik
1 tsk vaniljepulver
1 dl piskefløde
20 g mandelsplitter

I øvrigt

EASIS kirsebærsovs – en alm. kirsebærsovs kan også anvendes, hvis der gerne må være sukker i
mandelsplitter.

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chiagrød

Kom chiafrø, mandel drik og vaniljepulver op i en skål eller glas med låg. Pisk det sammen (gør det nogle gange) og stil det på køl natten over. Om morgen piskes fløden til flødeskum og vendes i grøden sammen med mandelsplitter. Del grøden i 4 portionen.

2
I øvrigt

Kom 1-2 spsk kirsebærsovs over hver portion og drys af med mandelsplitter.

Den ultimative julemorgenmad // Ris a la mande julechiagrød

En vaske ægte julechiagrød i forklædning som en ris a al mande.

Jeg måtte simpelthen lave en chiagrød som en ris a la mande chiagrød. Det er naturligvis en sundere udgave af den originale ris a la mande. Personligt er jeg hverken sukker eller fedt forskrækket, men jeg ved godt, hvad begge dele gør ved min krop. Jeg vil derfor lade det være op til dig og dine madprincipper, hvor sund og usund du synes min version af en ris a la mande chiagrød er.

Den er sukkerfri (uden brugen af raffineret sukker) og glutenfri, men den indeholder piskefløde, for at opnås en smag og fylde i grøden, som gør jeg føler jeg kan kalde det en ris a la manden chiagrød. Piskefløden kan naturligvis undlades, men fedtstof er sundt for kroppen, og særlig når det indtages uden sukker (alene min holdning og overbevisning). Det holder i min verden 😉

Ingen tvivl om grøden her er sundere end at spise en “rigtig” ris a la mande til morgen eller som dessert. Jeg har faktisk både nydt denne som morgenmad og som aften snack.

Perfekt morgenmad her i julen, til brunchen, eftermiddags hyggen eller aften desserten/snacken – glædelig jul.

Prøv evt. min chiagrød med sukkerfri æblemarmelade.

GemGem