Sandkage med orangeblomst og blommer: KAGEMAGI
14. september 2016

Sandkage med orangeblomst og blommer: KAGEMAGI

10 personer

Ingredienser

Sandkagedej
200 g smør, blødt
220 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L, stuetemperatur
1,5 dl sødmælk
2-3 tsk orangeblomstvand (eller lidt revet appelsinskal)
350 g hvedemel
2 tsk bagepulver
100 g hvid chokolade
4 faste blommer
1 spsk hvedemel
Cream cheese frosting
200 g smør, blødt
200 g flormelis
200 g flødeost naturel
lidt orange pastafarve
I øvrigt
2 spsk flormelis til at drysse med
hvide, orange og lilla spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Sandkagedej

Pisk smør og sukker længe til det er hvidt og luftigt. Tilsæt et æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Rør mælken og orangeblomstvand i. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Tilsæt grofthakket chokolade og rør dejen godt sammen. Fordel dejen i en justerbar kagering (ca. 23 cm i diameter) beklædt med bagepapir på bund og sider. Rengør blommerne og skær dem i mindre stykker, der vendes i en spsk hvedemel. Fordel blommestykkerne henover kagens top og tryk dem let ned i dejen. Bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter til den er gylden og der ikke længere hænger dej ved, hvis du stikker ned i midten med en lille skarp kniv. Køl kagen helt af, inden den befries fra formen.

2
Cream cheese frosting

Pisk det bløde smør luftigt med flormelis og afslut med at røre flødeost i. Del frostingen i tre lige store mængder. Farv den ene tredjedel orange med lidt pastafarve. Kom en af de hvide mængder frosting i en sprøjtepose med en lille tylle til kurveflet. De to andre mængder, altså én hvid og én orange fyldes skiftevis ned langs siden i en sprøjtepose med en større stjernetylle.

3
I øvrigt

Drys kagen med masser af flormelis. Dekorer siderne med kurveflet og toppen af kagen med store rosetter af creamcheese frosting. Afslut evt. med spiselige blomster.

Tips

Hvis du er vild med muffins, kan du nemt fordele denne dej i 12 små muffinsforme og bage dem lidt kortere i ovnen – ca. 25 minutter. Dekorer dem med rosetter og lidt frisk blomme. Lige til at sætte tænderne i.

Weehuuu vi er tilbage på KAGEMAGI !!! Med en lækker opskrift på sandkage med orangeblomst og blommer fra vores bog KAGEMAGI, som udkommer den 3. oktober – husk bogen kan forudbestilles her, og vi naturligvis signerer den og sender den afsted med masser af kys og glimmer.
I første video af KAGEMAGI kommer her vores lækre sandkage med orangevand og blommer

GemGem