Små chokoladetærter med pistacie praliné // påsketærte
20. marts 2018

Små chokoladetærter med pistacie praliné // påsketærte

6 små tærter

Ingredienser

CHOKOLADEMØRDEJ

130 g hvedemel
20 g god kakao
60 g flormelis
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

PISTACIE-PRALINÈ

75 g pistacienødder (malet fint)
50 g nougat
50 g god mælkechokolade

HVID CHOKOLADEGANACHE

2 dl piskefløde
360 g god hvid chokolade
40 g smør, koldt

I ØVRIGT

chokoladepåskeæg
karamelkugler
guld chokoladekugler

Fremgangsmåde Udskriv

1
CHOKOLADEMØRDEJ

Smuldr hvedemel, kakao, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time. Del dejen op i 6 dele og udrul hver dej i en 2-3 mm tykkelse. Kom dejen ned i tærteformene (7 cm i diameter). Blindbag tærterne ved 190 grader varmluft i 10-12 minutter. Tag blindbagningen ud og formene og bag dem færdige i 3-5 minutter.

2
PISTACIE-PRALINÈ

Blend pistacienødderne helt fint. Smelt nougat og chokolade over vandbad. Vend herefter de blendede pistacienødder i massen. Fyld pralinéen i de bagte chokoladetærter.

3
HVID CHOKOLADEGANACHE

Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Hæld den varme fløde henover chokoladen og rør det sammen med en dejskraber. Tilsæt smørret og rør cremen glat. Fyld tærterne op med ganache og lad resten blive i skålen. Kom husholdningsfilm henover overfladen og stil det på køl, indtil det er sprøjtefast (trøffelagtigt). Kom det herefter op i en sprøjtepose med en “græs” tylle (der er en masse små huller i tyllen). Lav en rede af chokoladeganache på toppen af hver tærte.

4
I øvrigt

Pynt af med påskeæg og chokolade/karamelkugler eller det du lige har liggende i skufferne.

Små chokoladetærter med GreenGate

På søndag går vi ind i påsken, som på alle måder betyder forår og i den anledning har jeg lavet de fineste små chokoladetærter med med pistacie praliné. Påsken er for mig forårsfarver så som gul, grøn, rosa, hvid – ja alle pastelfarverne. GreenGate har den smukkeste påskeserie (Alina serien) og serien Everyday passer perfekt sammen med Alina. Jeg synes man kan skabe det fineste påskeunivers med det stel. Jeg er forelsket!

Faktisk plejer jeg ikke at gøre så meget ud af oppyntningen til påske, eller bordopdækning mv. Det bliver altid lidt halvtamt fra min side af. Men efter jeg har fået børn og vi leger skattejagt i haven (eller den der leg med påskeharen har lagt et æg), så går jeg mere og mere op i hyggen omkring påsken. Karla er også begyndt at forstå, hvad påske er. Jeg synes det er vigtigt, at skabe en masse traditioner og minder som familie. Så nu går jeg ALL IN i år.

Dog skal vi ikke selv holde påskefrokost i år. Men heldigvis holder vi hvert år sammen med min far og hans familie i deres sommerhus. Men uanset om vi selv holder eller bliver inviteret er bage tjansen min 🙂

Reklame for GreenGate

påsketærter tærte påske chokolade

PÅSKEINSPIRATION

Nu jeg ikke selv skal holde nogen påskefrokost, vil jeg alligevel gerne komme med en masse påskeinspiration! Jeg har dækket op med GreenGate stel og påskeserie, Alina og serien Everyday. Synes farverne er så smukke. Det er virkelig hyggeligt og meget mig. Jeg bliver helt ked af, jeg ikke skal have gæster! Kender I det, når man har gjort så meget ud af bordopdækningen, maden eller kagen, at man næsten har sommerfugle i maven over at skulle vise det frem. Sådan havde jeg det lidt, da jeg skabte dette bord!

Jeg tog Karla med i køkkenet, også selvom det ikke er en børnevenlig kage. Men pyntedelen er i bund og grund det hun elsker allermest. Derfor lavede jeg tærterne helt færdige på forhånd, og pyntede en enkelt. Så havde Karla en ide om, hvordan jeg synes de skulle pyntes, men i bund og grund måtte hun selv lege. (Nu havde jeg jo taget billeder af de rigtige kager til jer ;)).

påsketærter tærte påske pistacie

tærte hvid chokolade påske

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem