25. september 2015
S’more pie med saltkaramel
8-10 personer
Ingredienser
Kiksebund
120 g digestive kiks
80 g mandler
200 g smør
Chokoladeganache
250 g god mælkechokolade
250 ml fløde
25 g honning
1 dl mini skumfiduser
1 dl mandler, fint hakket
250 g god mørk chokolade, 70%
250 ml piskefløde
25 g honning
Saltkaramel
1 dåse kondenseret mælk
1 tsk havsalt
Marengs
50 g sukker
1 past. æggehvide
Lidt citronsaft
Fremgangsmåde Udskriv
Kiksebund
Blend kiks og mandler til fint mel. Smelt smørret og vend det godt sammen. Pres kiksmassen ned i en tærteform og op af siderne (gerne en tærteform med løs bund, så tærten er lettere at befri af formen).
Stil på køl mens chokoladefyldet laves.
Chokoladeganache
Varm fløde og honning op i en gryde. Hak chokoladen fint og kom det i en skål. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør det forsigtigt sammen. Hæld chokoladeganachen udover tærten. Drys med skumfiduser og mandler. Stil tærten på køl til den har sat sig
Saltkaramel
Kog den kondenseret mælk i 3-3,5 time under låg – dåsen skal konstant være dækket af vand. Når dåsen er kogt færdig, tages karamellen ud og røres sammen med havsalt. Kom saltkaramellen i en sprøjtepose med en stjernetyl.
Marengs
Pisk æggehvide og sukker til sej marengs og tilsæt lidt citronsaft. Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjernetyl.
Pynt
Når tærten har sat sig frigøres den fra tærteformen. Pynt med saltkaramel og maregns toppe. Brænd marengs toppene. Pynt med lidt bladguld, hvis du skulle have det ellers som du ønsker.
En S’more pie med saltkaramel og virkelig rig på smag af chokolade. Det er virkelig noget af en bombe, men hold nu op, hvor smager den lækkert! Et stykke, også har man fået nok, men på den lækre måde.
Du kan med fordel selv komme dit ynglings “guf” ind i tærten. Jeg kom mini skumfiduser og mandler i den.