S’more pie med saltkaramel
25. september 2015

S’more pie med saltkaramel

10 personer

Ingredienser

Kiksebund

120 g digestive kiks
80 g mandler
200 g smør

Chokoladeganache

250 g mælkechokolade
250 ml fløde
25 g honning
1 dl mini skumfiduser
1 dl mandler, fint hakket
250 g mørkchokolade, 70%
250 ml fløde
25 g honning

Saltkaramel

1 dåse kondenseret mælk
1 tsk havsalt

Marengs

50 g sukker
1 past. æggehvide
Lidt citronsaft

Fremgangsmåde Udskriv

1
Kiksebund

Blend kiks og mandler til fint mel, og smelt smørret og vend det godt sammen. Press kiksmassen ned i en tærteform og op af siderne (gerne en tærteform med løs bund, så tærten er lettere at befri af formen).
Stil på køl mens chokoladefyldet laves.

2
Chokoladeganache

Varm fløde og honning op i en gryde og hak chokoladen fint og kom det i en skål. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør det forsigtigt sammen. Hæld chokoladeganachen ud over tærten, og drys med skumfiduser og mandler. Stil tærten på køl den til har sat sig

Varm fløde og honning op i en gryde og hak chokoladen fint og kom det i en skål. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør det forsigtigt sammen. Hæld chokoladeganachen ud over tærten, og stil på køl igen til den har sat sig.

3
Saltkaramel

Kog den kondenseret mælk i ca. 3-3,5 time under låg – dåsen skal konstant være dækket af vand. Når dåsen er kogt færdig, tages karamellen ud og røres sammen med havsalt. Kom saltkaramellen i en sprøjtepose med en stjernetyl.

4
Marengs

Pisk æggehvide og sukker til sej marengs og tilsæt lidt citronsaft. Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjernetyl.

5
Pynt

Når tærten har sat sig frigøres den fra tærteformen og stilles på et fad, og pyntes med saltkaramel og maregns toppe. Brænd marengs toppene, og pynt med lidt bladguld, hvis du skulle have det ellers som du ønsker.

Smore_pie_saltkaramel4En S’more pie med saltkaramel og virkelig rig på smag af chokolade. Det er virkelig noget af en bombe, men hold nu op, hvor smager den lækkert! Et stykke, også har man fået nok, men på den lækre måde.

Du kan med fordel selv komme dit ynglings “guf” ind i tærten. Jeg kom mini skumfiduser og mandler i den.

 

 

 

Smore_pie_saltkaramel5