3. oktober 2023
Sommerkage i marengs og masser af sommerbær
8-10 personer
Glutenfri
Ingredienser
Marengsbunde
1 vaniljestang
300 g lyst rørsukker
6 past. æggehvider
1 spsk citronsaft
Flødeskum
6 dl piskefløde
citron, saften heraf efter smag
hindbær, frosne efter smag
I øvrigt
bær, friske (jeg brugte hindbær, brombær, jordbær og blåbær)
grønne, usaltede pistacienødder
Fremgangsmåde Udskriv
Marengsbunde
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret. Pisk æggehvider en smule. Tilsæt sukker og vaniljeog pisk til en sej marengs. Tilsæt citronsaft. Tegn 2 cirkler på ca. 20 cm i diameter på et stykke bagepapir og kom marengsen i en sprøjtepose med rund tyl. Sprøjt marengsen ud i en spiralform på det tegnede bagepapir. Bag marengsbundene ved 120 grader i ca. 1 timer og 15 minutter.
Flødeskum
Pisk fløde til en sprøjtefast flødeskum og tilsæt citronsaft og hindbær.
I øvrigt
Placér en bund på et fad og kom halvdelen af fløden herpå. Placér en bund ovenpå, og kom resten af flødeskummen på og pynt med bær og hakkede pistacienødder.