17. december 2016
Spiselige bordkort – Juleinspiration
35-45 kager
Ingredienser
Peberkagedej
125 g smør
200 g mørk sirup
150 g brun farin
1/2 citron, skallen heraf
1/2 tsk stødt sort peber
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt nelliker
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk lakridspulver
3 tsk kanel
2 tsk natron
1 æg, str. M/L
500 g hvedemel
1 nip salt
Glasur
lidt flormelis
lidt past. æggehvider
evt. lidt sukkerperler
Fremgangsmåde Udskriv
Peberkagedej
Smør, sirup, brun farin og citronskal kommes i en gryde og koges sammen. Tilsæt krydderier og natron, og lad massen køle lidt ned. Sigt melet i en røre skål og kom den lune smørblanding op til melet og rør det sammen på en røremaskine. Tilsæt ægget og rør dejen homogen. Stil peberkagedejen på køl – gerne flere timer – eller i flere dage.
Rul peberkagedejen ud og udstik nogle små småkager. Bag peberkagerne ved 180 g varmluft i 5-10 minutter.
Glasur
Rør flormelis og æggehvider til en tyk sej glasur og lav et kornet. Dekorer med lidt glasur, sukkerperler eller andet.
Spiselige bordkort
Gør dit julebord personligt og giv det et spiseligt touch med spiselige julebordkort lavet af peberkagedej. Lav dem til dine egne og pynt dem med det du har i skuffen og slip fantasien fri.
Rigtig glædelig jul!