“Sund” september
15. september 2022

“Sund” september

De af jer, der har fulgt mig længe ved, at jeg ikke bryder mig om at snakke om sunde og usunde ting. For det er så vanskeligt at definere og bestemme, hvad der er sundt og hvad der ikke er. For mig handler sundhed om balance – ingen regler, sund fornuft, gode og varierede råvarer, spise hvad jeg har lyst til og bevægelse – alt hvad der er godt for MIN krop. Men det er ligeså forskelligt som vi er mennesker.

Travl september

Da kalenderen ramte efterårets første måned i år, vidste jeg godt, at nu skulle jeg for alvor trække ærmerne op og i gang med en utrolig travl måned for mig og min virksomhed. For mig er det ikke som sådan sundt at arbejde for meget – i hvert fald ikke SÅ meget, som jeg godt vidste september ville byde på. Derfor ønskede jeg at skabe en større balance – jeg vidste med sikkerhed, at jeg min krop ville blive presset og derfor vidste jeg også at det skulle have ekstra næring og vitaminer netop lige nu.

En skål med rød smoothie og røde bær

Masser af grønt og frugt

Jeg har derfor haft et øget fokus på mine sunde vaner ift. motion og kost denne måned. Det er vigtigt for mig at min kost er fyldt med endnu flere vitaminer og næringsstoffer end normalt. Jeg har brugt mine bøger Frie Fristelser I og Frie Fristelser II som udgangspunkt for dette fokus. Hver dag skal jeg have en eller anden form for smoothie, shake eller bowle. På den måde ved jeg, at jeg får en masse grøntsager og frugt relativt nemt og hurtigt. Så selv hvis jeg har for travl til at lave det helt store måltid med grønt osv. så VED jeg, at jeg har fået en god portion i min smoothie.

Jeg blander tit friske grøntsager og frugter med frosne. Køber jeg fx en ananas, så skærer jeg den hele i mindre stykker og fryser i en pose. På den måde holder den sig og jeg har altid noget ananas klar til mine smoothies. Det samme kan jeg finde på med broccoli, bananer, blommer, spinat osv. Til tider tilsætter jeg ekstra vitaminer fra fx spirulina eller matcha.

Eftermiddagssnack

Jeg kender mig selv godt nok til at vide, at min søde tand sniger sig ind på mig i løbet af eftermiddagen. Især i travle tider er jeg mere tilbøjelig til at falde i den – for mig – usunde fælde her. Det kan være kage, jeg har bagt i løbet af ugen, bagværk, chokolader, slik osv. Men i september har vi på kontoret aftalt at lave snacks uden sukker og gluten. Vi har fx lavet en stor portion proteinkugler, som vi nu kan snuppe, når eftermiddagssulten melder sig.

Hvis du mangler inspiration til sundere alternativ, kan du helt sikkert finde det i en af de to Frie Fristelser bøger. Se nærmere på bøgerne her.

Hjemmelavede proteinkugler rullet i mørk chokolade