18. januar 2018
Sunde havregrynskugler // opskrift
23-25 havregrynskugler
Ingredienser
HAVREGRYNSKUGLER
25 g god mørk chokolade, 60-70 %
50 g smør
100 g havregryn
100 g sukrin GOLD
80 g kokosmel
50 g fedtfattig kakao
1/2 tsk mandelessens (kan undlades)
75 ml piskefløde
50 g god mørk chokolade 60-70 %
lidt bronzestøv
Fremgangsmåde Udskriv
SUNDE HAVREGRYNSKUGLER
Hak chokoladen groft, og smelt chokoladen sammen med smør i en tykbundet gryde. Kom havregryn, sukrin, kokosmel og kakao op i en foodprocessor og blend massen fin. Kom det herefter op i en skål. Tilsæt den smeltede chokolade-smørblanding, mandelessens og piskefløde. Ælt det hele godt sammen med hænderne. Tilsæt evt. lidt mere fløde, hvis den ikke er fast nok. Tril en masse havregrynskulger.
Smelt chokoladen og tril havregrynskuglerne heri. Kom dem på køl til chokoladen har sat sig. Kom dem herefter i en pose med lidt bronze dust, ryst let. Opbevar dem i en sæt beholder. De kan holder sig en lille uge på køl.
Du finder i øvrigt mine nyeste opskrifter på Klub Ditte Julie. Leder du specifikt efter flere sundere opskrifter, så kan jeg anbefale mine bøger og e-bøger med Frie Fristelser i titlen. Disse bøger og e-bøger indeholder opskrifter som er fri for mel og raffineret sukker.
Sunde havregrynskugler med KitchenAid Foodprocessor
Vi er midtvejs i januar og de sunde tiltag fortsætter lidt endnu. Jeg elsker havregrynskugler, derfor har jeg lavet en sund udgave. Disse sunde havregrynskugler er lavet på KitchenAid mini foodprocessor/hakker.
Jeg samarbejder med KitchenAid igennem Thuesen Jensen, og jeg elsker deres udstyr. Er kæmpe fan af både designet og teknologien bag. Jeg har haft KitchenAid de sidste 10 år, og fortsætter gerne!
KitchenAid er kommet med denne mini foodprocosser/mini hakker. Men mini er motoren ikke i den. SHIT den er vild. Den blender og hakker alt uden problemer og endda på rekord tid. Den er et MUST HAVE i køkkenet – skynd jer og smid den på ønskelisten.
Opskriften er betalt af Thuesen Jensen
Tallerken er fra Pillivuyt, Boulogne serien.