15. januar 2017
Tærte med saltkaramel og skovbærganache
6-8 personer
Ingredienser
Kakaomørdej
250 g hvedemel
70 g flormelis
2 spsk stødt kakao
125 g smør, blødt
1 æg, str. M/L
Saltkaramel med chokolade og hasselnødder
50 g hasselnødder
1 dåse færdigtkogt chokolade kondenseret mælk
1/2 tsk havsalt
Skovbærganache
300 g skovbærblandning
1/2 dl piskefløde
150 g god mørk chokolade, 70 %
I øvrigt
10-15 hindbær, friske
10-15 blåbær, friske
bronzekugler med saltkaramel
lidt bronzestøv
rød skovsyrer
Fremgangsmåde Udskriv
Kakaomørdej
Sigt mel, flormelis og kakao i en stor skål, og smuldre smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost. Ælt ægget ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og på køl i 30 minutter. Herefter rulles dejen ud – ca. 2-3 mm i tykkelsen og kom den op i en aflangform (38 x 11 cm). For formen med bagepapir og herefter bønner, og blindbag tærten i 7-10 minutter ved 190 grader varmluft. Fjern bagepapir og bønner og bag tærten færdig i 5-10 minutter. Lad tærten køl af inden fyldet kommes i.
Saltkaramel med chokolade og hasselnødder
Rist hasselnødderne af i oven ved 190 grader varmluft i 10 minutter. Nulr hasselnødderne fri for skaller. Hak dem fint i en mini hakker. Rør ingredienserne sammen og kom saltkaramellen op i den bagte tærteform.
Skovbærganache
TIP; tag din skovbærblandingen ud fra frost og lad bærrene tø op langsomt ved at komme bærrene op i en gryde i 1-3 timer. Varm skovbærblandingen op og sigt bærrene igennem en fin sigte og pres al saften ud af bærrene. Du skal have 1,5 dl saft – suppler op med fløde indtil du har 1,5 dl saft. Varm saften op igen. Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Hæld den varme saft hen over chokoladen og rør det forsigtig sammen med en dejskraber. Hæld skovbærganachen op i tærten.
i øvrigt
Dekorer tærten med hindbær, blåbær, kugler, bronzestøv og røde skovsyrer.
En fortryllende tærte
Smagen af saltkaramel med chokolade, ristet hasselnødder og en syrlig skovbærganache fik mig til at udråbe WOW!!! En simpel kombi, men fuldstændig fortryllende i smagen. Tyng på den vildt lækre måde. Denne tærte skal jeg lege meget mere med – her er virkelig en lækkerbisken, som du virkelig må prøve. MUMS siger jeg bare.