Vafler – bagte vafler i ovnen
22. april 2017

Vafler – bagte vafler i ovnen

8 vafler

Ingredienser

Vafler

2 dl tykmælk (kan erstattes med sødmælk)
2 dl sødmælk
3 æg, str. M/L
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
1 tsk kardemomme
1/4 tsk salt
110 g smør, smeltet

I ØVRIGT

3 tsk lemoncurd
3 tsk chokolade karamel
chokoladekrymmel
friske blåbær og jordbær
spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
VAFLER

Pisk tykmælk, sødmælk og æg sammen i en skål, og tilsæt alle de tøre ingredienser – pisk det sammen, så der er ikke er klumper. Tilsæt det smeltede smør. Spray vaffelformene med lidt sprayfedt og hæld herefter dejen op i formene (jeg brugte vaffelforme fra Lékué). Bag vaflerne ved 220 grader varmluft i 8-10 min. Vend dem på hoved (ud af formene) på et stykke bagepapir og bag dem videre i 8-10 min. Lad dem køle af på en bagerist.

2
I ØVRIGT

Det er hvad jeg anvendte – du kan som sagt bruge lige det du har i skuffer og skabe.

Velsmagende vafler

Velsmagende vafler bagt i ovnen, som også er nemme at piske sammen. Vaflerne kan anvendes som den søde snack til eftermiddags kaffen, til morgenmaden, til brunchen eller bare fordi du gerne vil forkæle dig selv eller dine gæster med lidt lækkert. Vaflerne kan dekoreres som du ønsker og ikke mindst, med hvad du har i skabet.

De smager dejligt med chokolade, karamel, lemoncurd, marmelade, sirup, flormelis, is, creme, frugter og bær, nødder mv. Brug hvad du har, og hvad de skal bruges til.

Velbekommen.

Vafler_Ditte_julie2

Vafler_Ditte_julie3