Valentinskage // Hindbærroulade med lakridscreme
5. februar 2019

Valentinskage // Hindbærroulade med lakridscreme

8-10 personer

Ingredienser

ROULADEBUND

100 g æggeblommer (5 æg, str. M/L)
100 g lyst rørsukker
160 g æggehvider
20 g lyst rørsukker
60 g FINAX Kage Hvedemel
1 tsk bagepulver
3 tsk hindbærstøv
1 nip salt

LEMONCURD

6 blade husblas
8 økologiske citroner, saften (ca. 2,5 dl) heraf
320 g lyst rørsukker
2 æg, str M/L
120 g smør

LAKRIDSCREME

3 blade husblas
5 dl piskefløde
175 g god hvid chokolade
3 tsk lakridspulver

I ØVRIGT

25-30 hindbær, friske
et bundt roser, rosenblade herfra
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
ROULADEBUND

Del 5 æg op i æggeblommer og æggehvider – svarer til ca. 100 g æggeblommer og 160 g æggehvider.

Pisk æggeblommer og 100 g sukker sammen til en tyk og luftig æggesnaps. Æggehvider piskes let. Tilsæt 20 g sukker og pisk æggehviderne stiver. Sigt mel, bagepulver og salt i æggesnapsen og vend forsigtigt sammen. Vend citronsaft- og skal i æggesnapsen. Til sidst vendes æggehviderne forsigtigt i.

Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 190 grader i 10-15 minutter. Når bunden er bagt, vendes den ud på et nyt stykke bagepapir og rulles med det samme i et rent viskestykke. Derefter skal den på køl. På den måde holder den form som en roulade og revner ikke.

2
LEMONCURD

Kom citronsaft og -skal op i en gryden sammen med 60 g sukker og bring det i kog. Lad det koge til sukkeret er opløst. Pisk resten af sukkeret sammen med æg til en luftig og lys æggesnaps. Kom dernæst den varme citronlage op i æggesnapsen og vend det sammen. Kom det herefter tilbage i gryden og varm det forsigtig op under konstant piskning ved middel varme til det tykner. Tilsæt smør i tern og rør det ud i massen. Kom cremen op i en sprøjtepose og lad cremen svale.

3
LAKRIDSCREME

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Hak chokolade groft kom i en dyb skål. Varm fløde og lakrids op til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør det forsigtigt sammen indtil al chokoladen er opløst. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. Hæld massen over i en ren skål og dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen. Stil på køl i minimum 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader).

4
SAMLING

Pisk lakridscremen til en luftig creme. Rul forsigtigt rouladen ud af viskestykket og smør lemoncurd  ud bunden. Smør herefter et tyndt lag lakridscreme ud over lemoncurden. Pas på med at være for gavmild med fyldet i rouladen. Jo mere fyld, jo sværere er den at rulle sammen. Placér en række af friske hindbær. Rouladen skal rulles fast, men ikke sådan at fyldet presses ud. Kom gerne rouladen på frys i 30-60 minutter inden den smøres op. Lad cremen stå koldt i mens.

Smør rouladen op med lakridscreme og træk et stykke bagepapir henover rouladen således at lakridscremen bliver glat. Pynt til sidst med rosenblade, friske hindbær og guldstøv.

Tips

Hvis du synes, at opskriften her virker som et uoverskueligt projekt at kaste sig ud i, så husk at det er helt okay at “snyde” lidt. Du kan f.eks. købe et glas færdiglavet lemoncurd. Men som altid vil jeg anbefale den hjemmelavede slags, for det smager nu engang bedst. Du kan også skrue ned for pynten, hvis du ikke er til det store skrud, men lige på Valentinsdag, kan den ikke få for lidt, hvis du spørger mig.

Du kan med fordele forberede både lakridscreme og lemoncurd et par dage i forvejen, så du blot skal bage bund og samle rouladen på dagen for servering.

Hindbærroulade med lakridscreme med Finax

Skal du forkæle en, du har kær til valentinsdag? Så er det denne hindbærroulade med lakridscreme, du skal lave! Jeg har taget det klassiske udtryk sig det med blomster til next level. Og med den her kage, er jeg sikker på, at du vil tage din udkårne med storm. Hvorfor ikke overraske ham/hende med hjemmebag af den allerlækreste slags? Rouladen er spækket med kærlighed og sødme i form af luftige rouladebunde med et strejf af hindbær, syrlig lemoncurd og fræk lakridscreme. Udenpå er den pyntet med rosenblade og guldglimmer. Hvad mere kan man ønske sig?

Kage Hvedemel fra Finax er perfekt at bage roulade med. Det lave indhold af gluten gør rouladebundene endnu mere luftige og saftige. Generelt er kage hvedemel genialt til så meget bagning, og der er vidst ingen, der er i tvivl om, hvor stor fan jeg er af, at vi endelig har fået hvedemel specielt udviklet til kage på det danske marked. Jeg kan kun anbefale dig at begynde at bruge kage hvedemel i din bagning, hvis ikke du allerede gør det. Også i denne valentinsroulade.

Reklame for Finax

Budskabet på Valentinsdag

Egentlig er jeg knap så meget fan af Valentinsdag. Jeg synes ikke, at man skal bruge en bestemt dag til at fortælle hinanden, hvor meget man elsker hinanden. Så hvis du hellere føler for at servere kagen for dem, du elsker på lørdag, på onsdag eller på en helt tredje dag, så skal du selvfølgelig bare gøre det. Valentinsdag bidrager dog med det gode budskab om netop at huske at fortælle hinanden, at vi betyder noget for hinanden. Det er nemt bare at overse i en travl hverdag, hvor hovedet er fyldt med arbejde, aftensmad og regninger. Jeg vil tage budskabet med mig og kysse ekstrameget på Marck Valentinsdag, og huske at gøre det endnu mere fremover ikke mindst.

Glædelig Valentinsdag! Hvad enten den står på fejring med masser af kage, chokolade og forkælelse, eller om det er en hvilken som helst anden dag.

 

valentinskage

 

SÅDAN SAMLER DU ROULADEN:

teknik til luftig roualde

lemoncurd

Lakridscreme i roualde

hindbærroualde proces

hindbaerroulade roulade

samling af rouladed

rulning af roulade

samlet roualde hinsbærroualde

lakridscreme teknik