27. november 2017
Vaniljekranse // Nemme og sprøjtevenlige vaniljekranse
25-30 vaniljekranse
Ingredienser
VANILJEMASSE
80 g mandler
1 vaniljestang
180 g lyst rørsukker
200 g blødt smør
1 æg, str. M/L
250 g Finax Kage Hvedemel
Fremgangsmåde Udskriv
VANILJEMASSE
Rist mandlerne af i ovnen på 180 grader varmluft i 8-10 minutter og lad dem køle af. Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Ælt vaniljesukker, sukker og smør godt sammen og tilsæt æg. Blend mandlerne med ca. 100 g hvedemelet til mandelmel. Tilsæt mandelmelet og resten af hvedemelet, og ælt dejen glat og ensartet. Kom dejen op i en sprøjtepose med en stor stjernetylle, og sprøjt 25-30 vaniljekranse på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag vaniljekransene ved 180 grader varmluft i 10-15 minutter – de skal være gyldne i farven. De færdigbagte vaniljekranse skal opbevares tørt.
En vaske ægte juleklassiker – sprøjtevenlige vaniljekranse
Nemme og sprøjtevenlige vaniljekranse, en vaske ægte juleklassiker !! Ingen jul uden vaniljekranse – i hvert fald ikke i min verden. Jeg synes vaniljekranse er noget af det lækreste, når vi taler julebag.
Sidste år brugte jeg mine vaniljekranse som bordpynt på mit julebord – jeg tænker faktisk at gøre det samme i år. Synes det er så hyggeligt med lidt ekstra på julebordet. Du kan finde inspiration til spiseligt julepynt her. Bag julen ind sammen med FINAX og jeg, og lav nogle vanvittig nemme og sprøjtevenlige (kan sprøjtes fra en engangssprøjtepose) vaniljekranse.
Jeg har lavet disse vaniljekranse på FINAX’s nye Kage Hvedemel , som er lavet af dansk vinterhvede, der har et lavere indhold af gluten end almindelig hvedemel til fx. brød. Finax Kage Hvedemel gør dit bagværk ekstra luftigt og saftigt, samt giver dine småkager og tærtebunde det rette knæk. Har du ikke Finax Kage Hvedemel, kan du udskifte med en almindelig hvedemel. Jeg ligger navn til dette produkt, og det gør jeg ikke uden grund – virkelig et lækkert produkt!
Find mere inspiration til julebagningen blandt mine nyeste juleopskrifter inde på Klub Ditte Julie. Læs mere om klubben her.
Opskriften er udvilket og betalt af FINAX