7. marts 2018

Verdens bedste salat – min barndoms salat

Det her er for mig verdens bedste salat. Den minder mig om min barndom, og jeg har fået den næsten dagligt i hele min barndom. Og det er ikke engang løgn! Tror min mor er pænt træt af den 🙂

verdens bedste salat

I mandags da jeg lavede salaten til vores pitabrød, lagde jeg den op på min instagram, og min mor skrev med det samme “den bliver jeg nok aldrig berømt på” efterfulgt af en pinlig smiley. MOR! Det kan jeg love dig du gør! Instagram lagde mig ned i beskeder med ordene “OPSKRIIIIIFT”.

Derfor får I opskriften på VERDENS BEDSTE SALAT // min barndomssalat.

salat mad verdens bedste salat

verdens bedste salat mad

Verdens bedste salat – går til alt

GRUND OPSKRIFT
Til 4 personer
1 dl solsikkekerne
1 dl cremefraiche dressing (færdigkøbt)
1 fed hvidløg
3 dl ærter (frosne)
1/2 blomkålshoved
1/2 icebergsalat
2 avokadoer

Kom solsikkekerne og cremefraiche dressing op i en stor skål sammen med et fed hvidløg (presset). Rør det sammen og lad det stå, så solsikkekerne bliver lidt bløde. Kom ærterne op i en sigte og skyl dem under koldt vand, så de tør op. Vend de optøet ærter i skålen med solsikkeblandningen. Snit blomkål og iceberg fint og kom det op i skålen. Avokadoerne skrælles og skæres ud i små tern og vendes herefter i salaten.

Det her er grund essensen af salaten – altså basen.

salat sund verdens bedste salat

Hvis salaten skal være mere mættende eller bruges i pitabrød, som vi gør:

Tilsæt
4 æg, kogt smilende
1 pakke bacon

Pil æggene og skær dem ud i små tern, og kom det op i salaten. Steg bacon sprødt og knus den over salaten.

Du kan komme alt i denne salat. Sommetider kommer jeg også Laks, kylling eller tun i. Så mætter den mere som frokost.

Mor jeg elsker dig for at have lært mig denne salat. Bliver helt varm inden i! Denne salat er for mig en god cocktail af alle mine barndomsminder. Tænk min barndom gemmer sig en SALAT! Årh helt rørt!

Salat verdens bedste salat

verdens bedste salat ditte julie

ditte julie salat

GemGem