Wienerbrødssnurrer med pistacie

Reklame for Valsemøllen // Finax

Det er lige før, at de her snurrer drypper af smør. De er lavet på wienerbrødsdej, og de er helt perfekte. Jeg ville ønske, at jeg igennem skærmen kunne sende en smagsprøve ud, for hold nu fast, de smager godt! De er tilmed fyldt med pistacieremonce, som sætter en syndig prik over i’et.

Jeg har leget med lidt farve og givet dem en grøn stribe, som giver et sjovt spil i udseendet.

Der er mange, der ikke tør kaste sig ud i wienerbrødsbagning, fordi det virker så omstændeligt. Og ja, der skal rulles, foldes og bankes, men når først man er i gang, tager det ikke umenneskeligt lang tid. Man kan sagtens smække et par croissanter sammen om morgenen, så er de klar til brunchen eller sen morgenmad. Så det er slet ikke så omstændeligt, som det kan lyde.

Du kan trygt bevæge dig ud i bagningen af disse snurrer. Bliver du forvirret over snoningerne i snurren, kan du lave de klassiske croissanter – dem giver jeg en how to i billeder nederst i indlægget. Du kan sagtens skifte pistacienødderne ud med andre nødder – jeg er sikker på at mandler eller hasselnødder også ville være lækkert. Og ligesådan kan du sagtens undlade den grønne farve eller give den gas med din egen yndlingsfarve.

Jeg har bagt wienerbrødet med Valsemøllens hvedemel med god bageevne for at få et superluftigt bagværk og smukke, smukke lag.

Hvedemel med god bageevne

Valsemøllens hvedemel har høj glutenkvalitet, som gør at bagværket hæver smukt op og får masser af volumen. Melet er fint formalet, så både kim og skaldele er sigtet fra. Det giver en smidig og spændstig dej med god glutenkvalitet og masser af smag og volumen i det færdigbagte brød. Derudover er Valsemøllens mel dyrket, høstet og malet i Danmark, så med deres mel er man altid sikret den bedste, danske kvalitet.

Jeg bruger hvedemel med god bageevne til næsten alle mine brød og boller. Bruger du hvedemelet alene giver det en sød og saftig dej, som passer perfekt til fødselsdagsboller, luftige kager og wienerbrød. Mikser du hvedemelet med en grovere meltype kan du fx lave lækre morgenboller eller grydebrød, der mætter dejligt samtidig med at de er saftige og luftige.

Bager du disse wienerbrødssnurrer med pistacieremonce til søndagsmorgenmaden, er jeg sikker på, at du bliver kåret som familiens æresmedlem for dagen.

WIENERBRØDSSNURRER MED PISTACIE

12-15 stk

DEJ
25 g gær
2 dl kold sødmælk
40 g lyst rørsukker
ca. 375-400 g Valsemøllen hvedemel
50 g smør, blødt
1 æg, str. M/L
375 g koldt smør
grøn pastafarve
1 æg, til pensling

Gær, mælk og sukker røres sammen. Tilsæt 2/3 af melet og ælt/rør det godt sammen. Tilsæt de 50 g blødt smør samt ægget, og kom resten af melet i dejen. Ælt det godt sammen. Det er en livlig/våd dej, så kom godt med mel på bordet og rul/fold dejen ind under sig. Stil til hævning i ca. 1 times tid.

Når dejen har hævet, tages det kolde smør og bankes fladt. Fold det sammen og bank igen. Det skal have nogle gange, så det bliver smidigt og ligner dejen (ja, det lyder underligt).

Tag lidt dej fra den store portion (se billede nedenfor). Udrul den store dej til en firkant, placer smørret i midten og fold dejen ind over smørret. Vend dejen om, så lukningen ligger mod bordpladen. Rul forsigtigt dejen ud til et rektangel, så du kan folde det ind mod hinanden. Først 1/3 ind mod midten og herefter den anden 1/3 ind over det først foldede stykke. En såkaldt ”3-foldning”. Læg dejen på køl mellem hver 3-foldning i ca. 15 min. og gentag 3 gange. Den skal ende med at have 27 lag. Den lille klump dej, du har taget til side, indfarves med grøn pastafarve. Udrul den og læg den ovenpå den færdige dej, inden den udrulles endeligt.

REMONCE
50 g blødt smør
50 g lyst rørsukker
50 g ren rå marcipan
50 g grønne pistacienødder

Ælt smør, sukker og marcipan sammen. Blend pistacienødderne fint og ælt dem i smørblandingen.

Nu kan du vælge, om du vil lave de klassiske croissanter, eller om du vil lave snurrer.

Croissanter: Rul forsigtigt dejen ud ca. 40×60 cm, og skær dejen i 2 strimler. Skær herefter dejen i trekanter. Sæt en streg af pistacieremonce ud på den brede ende og rul dejen til croissanter, ved at rulle den brede ende mod den spidse ende. Stil dem til hævning i ca. ½-1 time og pensl dem med ægget, inden de bages ved 200 grader i 15-18 minutter.

Snurrer: Rul forsigtigt dejen ud, og skær dejen i firkanter á 12×7 cm. Skær firkanterne op i midten, indtil der er 1-2 cm til kanten. Sno de to strimler rundt om hinanden tre gange, vend dem om og sæt en lille klat pistacieremonce, saml enderne og placer snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir med enderne nederst. Placer en kagering (7 cm) rundt om hver snurre. Stil dem til hævning i ca. ½-1 time, pensl dem med ægget og drys med lidt finthakket pistacie, inden de bages ved 200 grader i 18-20 min.

Nyd croissanterne, mens de stadig er lune eller når de er afkølede. De smager bedst friskbagte, men er der rester, kan du med fordel opbevare dem lufttæt og lige varme dem i ovnen eller på brødristeren.

Sådan folder du wienerbrødsdej i billeder

Sådan laver du klassiske croissanter i billeder