Wienerbrødsstykker – delikate og nemme, kun 30 min.
9. april 2017

Wienerbrødsstykker – delikate og nemme, kun 30 min.

10 stykker

Ingredienser

Wienerbrødsstykker

1 rulle færdig butterdej
200 g flødeost, neutral
1 spsk flormelis
1/2 tsk vaniljesukker
1 æble
3 spsk hindbær, frisk eller frosne
3 spsk blåbær, frisk eller frosne
1 æggeblomme eller 1 æg (til pensling)
1 spsk perlesukker
1 spsk flormelis

Fremgangsmåde Udskriv

1
Wienerbrødsstykker

Pak butterdejen ud og skær den ud i 10 stykker (skær ned i gennem butterdejen på den lange led, og skær herefter 5 baner på den korte led = 10 stykker). Rør flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen. Læg en lille spsk på hver stykker butterdej og mør det ud (hold afstand til kanten hele vejen rundt).

Skær æblet i små skriver og læg dem på nogle af butterdejsstykkerne. Læg nogle hindbær på nogle af dem og det samme med blåbær. (alle bær kan bruges – men det var hvad min fryser havde). Pensl kanten med æggeblomme eller et sammenpisket æg. Drys dem alle med lidt perlesukker og kanel på æblestykkerne. Læg wienerbrødsstykkerne på to bageplader beklædt med bagepapir. Bag i ovnen ved 200 grader varmluft i 18-20 minutter. Lad dem køle lidt af på en rist og giv dem et drys flormelis.

(du kan også lave en remonce istedet for ostecremen, brug 50 g blødt smør og 50 g sukker – og gør på samme måde)

Nemme delikate wienerbrødsstykker

Små nemme og delikate wienerbrødsstykker med æble og kanal, blåbær og hindbær. Jeg får seriøst ingen søvn for tiden – ingen! Albert er så meget vågen om natten – jeg får ca. 3-4 timer hver nat. Så idag hvor hele familien skulle slappe af, handle ind til påsken, vaske tøj og nyde det gode vejr i haven, skulle vi have en god morgenmad! Jeg trængte sådan til lidt ekstra hygge – gør jeg tit, når jeg har ondt af mig selv 😉 hihi!

Jeg havde en rulle butterdej i køleskabet, kan ikke lige helt huske hvorfor, men så fik jeg pludselig lyst til noget nemt, hyggeligt, godt og lækkert helt til morgen. Tøm dine skuffer, fryser eller hvad du lige har, og lave nogle små wienerbrødsstykker nemt og hurtigt. Fra jeg startede jeg vi havde dem på bordet gik der 30 min. – FAN!!! 😀

Det er altså okay ikke at lave sin wienerbrød fra bunden hver gang – jeg er også en børnefamilie med rod, vasketøj, fedtet hår og alt det der, jeg synes vi skal gøre det nemt og hyggeligt – og kræver det en færdig rulle butterdej en gang imellem – så kræver det dét! 🙂 Vil du vildt gerne lave wienerbrødet selv – se opskriften her.

wienerbrød_dittejulie

GemGem