Kager til min datters 2 års

Rabarberlagkage

RabarberlagkageMin kære mor havde fødselsdag, og mine rabarber i haven var klar til at blive høstet 🙂 Så jeg skulle naturligvis lave en rabarber lagkage til min mors fødselsdag.

Ditte_Julie_Jensen Rabarber_lagkage

Jeg er selv blevet rigtig glad for resultatet 😀 Synes den er så fin og lige, som den så ud oppe i mit hoved (ja, der er mine kager oftes kreeret og tegnet inden jeg laver dem). Bruger meget tid på at tænke på kagetanker og kageideer 😉

Rabarber_lagkage_1  Rabarber_lagkage_2

Rabarberlagkage

Mazarinbund:
200 g rå marcipan
200 g blødt smør
190 g rørsukker
4 æg
50 g hvedemel
60 g hakkede mandler
Saften fra ½ appelsin
Skallen fra 1,5 øko appelsin
Skallen fra ½ citron

  • Pisk marcipan, smør og rørsukker sammen.
  • Tilsæt æggene, et af gangen.
  • Kom hvedemel, appelsin og citron op i marcipanblandingen.
  • Hak mandlerne og vend dem i blandingen.
  • Beklæd to springforme med bagepapir i bunden (24 cm i diameter) og bag den ved 180 grader i 15-25 min.
  • Lad den køle helt ned.

Bagte rabarber:
300 g rabarber
0,75 dl rørsukker
1 citron, saft og skal
1 vaniljestang

  • Skyld og rens rabarberne og skær dem i 2 cm små stykker. Kom dem op i et lille fad og tilsæt sukker, skal og saften af citronen og vaniljestangen (husk at tage kornene ud af stangen).
  • Bages ved 170 grader i ca. 15-20 min.
  • Når de tages ud af ovnen hældes væden fra så de kan dryppe af (evt. igennem en sigte)

Hvid chokoladecreme:
1 bl. husblas
1 citron, saft og skal
150 g hvid chokolade
1 dl fløde
15 g glukose
35 g smør
Lidt salt

  • Læg husblas i blød i koldt vand
  • Hak chokoladen fint og kom det i en skål
  • Giv fløden og glukosen et kort opkog, og hæld over den hakkede chokolade
  • Knug husblassen fri for vand og kom op i
  • Rør i chokoladen med en dejskraber i midten og lad det langsomt blive en homogen masse
  • Tilsæt smørret, citronsaft, citronskal og salt, og rør på samme måde
  • Når den er ens og glat sættes den på køl indtil du skal bruge den

Rabarbermousse:
5 blade husblas
500 g rabarber
125 g sukker
1 citron
1 appelsin
40 g past. æggehvider
30 g flormelis
200 ml fløde

  • Udblød husblas.
  • Rabarber skyldes og renses. Skær dem i små stykker – 2 cm. Kog dem møre i ca. 10-15 min. med sukker, citron saft og skal og appelsinskal. Tilsæt husblassen og blend rabarberne til pure.
  • Pisk æggehviderne og flormelis stift og vend forsigtig rabarberpuréen i. Pisk fløde til flødeskum og vend masserne sammen.

Rabarber gitterlåg:
5 rabarber
½ liter vand
2 dl sukker

  • Kog vand og sukker op, og hav den på middel temperatur.
  • Rens rabarberne og skræl tynde strimler med en tyndskræller eller et mandolinjern.
  • Kom ca. 5 strimler i vandet af gangen og giv dem 30-60 sek. dernede og læg den på et visestykke bagefter. Fold dem ud, så de ikke ligger og krøller sig sammen.
  • Når de alle er kogte, kan du starte din fletning, og lave et gitterlåg, som skæres til, og ligges på kagen.

Overtræks marcipan:
200g marcipan
100g flormelis
35g glukose

  • Ælt det hele sammen.
  • Læg gerne marcipanen på køl lidt tid inden brug, og ellers udrulles marcipanen og skæres til, så den passer til kagen som en kant/bånd.

Herudover:
400 ml fløde, pisket til flødeskum
Lidt blomster til pyntning

Samling:

  • Placer en kagebund på et fad, og kom en kagering omkring kagen (husk kageplast eller evt. bagepapir)
  • Kom de bagte rabarber oven på bunden, og herefter den hvide chokoladecreme.
  • Placer endnu en bund, og kom rabarbermoussen oven på, og stil kagen på køl i ca.3-4 timer.
  • Når kagen har sat sig tages kageringen af.
  • Rabarberlåget kommes på kagen.
  • Smør kagen let med lidt flødeskum rundt om kanten, og kom marcipankanten rundt om kagen.
  • Kom resten af flødeskummen i en sprøjtepose med en stjerneformet tyl, og sprøjt nogle små ringe langs kanten af kagen på toppen, og pynt med lidt blomster på hvert dut.

Rigtig god bagelyst 🙂 🙂

Rabarber_kage_lagkage

   

10 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kager til min datters 2 års