Rabarber crumble med mandler

Mini rabarberkager med pistaciemarcipan

rabarberkager_Ditte_Julie_jensen4Jeg har simpelthen så mange rabarber i min have, og så længe det er sommer synes jeg det er synd at fryse dem ned. Vil så gerne nyde, at jeg kan bruge dem friske! Jeg lavede en masse rabarbermousse på et tidspunkt, og havde en del tilovers, som jeg frøs ned som moussebomber. Derfor kan det godt være opskriften ikke helt passer til 12-16 stk. – har prøvet at beregne det nogenlunde.

De smager simpelthen så lækkert og friskt. En skøn lille velkomstkage til dine gæster, eller en skøn dessert!

rabarberkager_Ditte_Julie_jensen1

Mini rabarberkager med pistaciemarcipan
Ca. 12-16 stk.

Rabarbermousse
2,5 blade husblas
250 g rabarber
65 g lyst rørsukker
1/2 økologisk citron, saft og skal
20 g past. æggehvider
15 g flormelis
1 dl piskefløde

Rabarbermousse: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Rabarberne skyldes og renses. Skær dem i små stykker – 2 cm. Kog dem møre i ca. 10-15 min. med rørsukker, citronsaft og -skal. Tag gryden af varmen og blend rabarbermassen til en fin og glat puré. Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas. Lad den køle let af ved stuetemperatur. Pisk æggehviderne og flormelis til en stiv marengs og vend forsigtigt marengsen i rabarberpuréen. Pisk fløde til flødeskum og vend i rabarbermoussen. Hæld rabarbermoussen op i en sprøjtepose og klip et passende hul. Støb rabarbermoussen i en halvkugle silikoneform (5 cm i diameter). Stil dem på frost i mindst 3 timer.

Pistaciemarcipan (bunde)
35 g grønne, usaltede pistacienødder
100 g ren rå marcipan
1/2 økologisk lille citron, saft og skal.

Pistaciemarcipan: Blend pistacienødderne i en mini hakker. Riv marcipanen fint og ælt alle ingredienserne godt sammen. Rul pistaciemarcipanen til en kugle og pak den ind i husholdningsfilm, og læg på køl i 30 min. Udrul herefter pistaciemarcipan i 2-3 mm. tykkelse og udstik ca. 25 bunde (udstikker med bølgekant 5-6 cm i diameter). Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i 8-12 min.

Pynt
lidt hinbærstøv
Spiselige blomster (mine er ikke spiselige på billede, kun pynt)

Samling: Befri rabarbermoussebomberne fra formen og placer dem på en pistaciemarcipanbund. Drys med lidt hindbærstøv og pynt dem af med en blomst eller andet.

rabarberkager_Ditte_Julie_jensen rabarberkager_Ditte_Julie_jensen3

   

20 kommentarer

  • Isabella Quist

    Hej Ditte.
    Jeg er igabg med denne lækre dessert, som jeg skal servere til min fars fødselsdag i morgen.
    Moussebomberne er sat på frost. Og bundene opbevaret i en båtte.
    Da jeg har planer om at skal putte glaze på moussebomberne, så ville jeg lige høre dig omkring hvornår det skal gøres. Kan man gøre det inden man servere, altså nogle timer inden eller skal det gøres lige inden servering? 🙂
    God weekend! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ditte Julie Jensen

      Moussebomberne skal være frosne, når du glazer dem, også tager det ikke mange timer, måske endda kun en lille time at tø op, når de er så små. 🙂
      Tak og i lige måde.
      Kram herfra

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sille

    Hej Ditte.
    Hvor længe kan moussebomberne holde sig i fryseren? Og skal man lægge noget over dem?, da mine får sådan en gummiagtig konsistens på den side der ligger op ad(den flade på bomben) hvis jeg ikke bruger dem med det samme

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Hej Ditte,
    Kan der bruges andet end rabarber, til moussen i de små rabarberkager?
    ☺️ ??

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Kvist Hansen

    Kan denne mousse bruges i en lagkage? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Madsen

    Hvor købes hindbærstøvet? De ser så lækre ud☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ditte Julie Jensen

      Kan købes i Meny, Bahne eller på Mill& Mortar’s hjemmeside ?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia Østergaard

    Lige en ting mere ☺ det der hindbærstøv hvor kan det købes?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia Østergaard

    Hejsa det ser bare total lækre ud og har lige høster en gang rabarber fra haven ☺ Moussebomberne hvornår skal de tages ud af fryseren før servering. Tænker de ikke skal serveres frosne, men kommer de op for tidligt kunne jeg forestille mig de “smeltede”

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ditte Julie Jensen

      De smelter ikke, da de er sat med husblas. De skal stå virkelig længe før de smelter. ? blot 30-45 min før servering. ?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pia Østergaard

      Tak ☺

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Jeg har lavet dem, dog med bærmousse, der smeltede de i kanten, så der løb saft ned af siderne i løbet af en time. Mega ærgerligt 🙁

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    Hvor mange dage kan kagerne holde sig i køleskabet? 🙂 ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ditte Julie Jensen

      Moussebomberne kan opbevares på frost, pistaciemarcipanen kan laves op til 1-2 uger i forvejen. Så kan de bages på dagen eller dagen før og moussebomberne lægges på, på dagen. ?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lena

    Hej Ditte.
    Fine kager ? Hvilken blomst er det du har pyntet med??

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarber crumble med mandler