Mini rabarberkager med pistaciemarcipan

rabarberkager_Ditte_Julie_jensen4

Jeg har simpelthen så mange rabarber i min have, og så længe det er sommer synes jeg det er synd at fryse dem ned. Vil så gerne nyde, at jeg kan bruge dem friske! Jeg lavede en masse rabarbermousse på et tidspunkt, og havde en del tilovers, som jeg frøs ned som moussebomber. Derfor kan det godt være opskriften ikke helt passer til 12-16 stk. – har prøvet at beregne det nogenlunde.

De smager simpelthen så lækkert og friskt. En skøn lille velkomstkage til dine gæster, eller en skøn dessert!

rabarberkager_Ditte_Julie_jensen1

Mini rabarberkager med pistaciemarcipan
Ca. 12-16 stk.

Rabarbermousse
2,5 blade husblas
250 g rabarber
65 g lyst rørsukker
1/2 økologisk citron, saft og skal
20 g past. æggehvider
15 g flormelis
1 dl piskefløde

Rabarbermousse: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Rabarberne skyldes og renses. Skær dem i små stykker – 2 cm. Kog dem møre i ca. 10-15 min. med rørsukker, citronsaft og -skal. Tag gryden af varmen og blend rabarbermassen til en fin og glat puré. Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas. Lad den køle let af ved stuetemperatur. Pisk æggehviderne og flormelis til en stiv marengs og vend forsigtigt marengsen i rabarberpuréen. Pisk fløde til flødeskum og vend i rabarbermoussen. Hæld rabarbermoussen op i en sprøjtepose og klip et passende hul. Støb rabarbermoussen i en halvkugle silikoneform (5 cm i diameter). Stil dem på frost i mindst 3 timer.

Pistaciemarcipan (bunde)
35 g grønne, usaltede pistacienødder
100 g ren rå marcipan
1/2 økologisk lille citron, saft og skal.

Pistaciemarcipan: Blend pistacienødderne i en mini hakker. Riv marcipanen fint og ælt alle ingredienserne godt sammen. Rul pistaciemarcipanen til en kugle og pak den ind i husholdningsfilm, og læg på køl i 30 min. Udrul herefter pistaciemarcipan i 2-3 mm. tykkelse og udstik ca. 25 bunde (udstikker med bølgekant 5-6 cm i diameter). Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i 8-12 min.

Pynt
lidt hinbærstøv
Spiselige blomster (mine er ikke spiselige på billede, kun pynt)

Samling: Befri rabarbermoussebomberne fra formen og placer dem på en pistaciemarcipanbund. Drys med lidt hindbærstøv og pynt dem af med en blomst eller andet.

rabarberkager_Ditte_Julie_jensen rabarberkager_Ditte_Julie_jensen3

16 Kommentarer

  • Svar Julie

    Hej Ditte,
    Kan der bruges andet end rabarber, til moussen i de små rabarberkager?
    ☺️ 🌸🌺

    • Svar Ditte Julie Jensen

      Du kan vælge en hvilken som helst anden mousse 😉

  • Svar Emma Kvist Hansen

    Kan denne mousse bruges i en lagkage? :)

    • Svar Ditte Julie Jensen

      Ja 😊

  • Svar Christina Madsen

    Hvor købes hindbærstøvet? De ser så lækre ud☺️

    • Svar Ditte Julie Jensen

      Kan købes i Meny, Bahne eller på Mill& Mortar’s hjemmeside 😊

  • Svar Pia Østergaard

    Lige en ting mere ☺ det der hindbærstøv hvor kan det købes?

    • Svar Ditte Julie Jensen

      Ja 😊

  • Svar Pia Østergaard

    Hejsa det ser bare total lækre ud og har lige høster en gang rabarber fra haven ☺ Moussebomberne hvornår skal de tages ud af fryseren før servering. Tænker de ikke skal serveres frosne, men kommer de op for tidligt kunne jeg forestille mig de “smeltede”

    • Svar Ditte Julie Jensen

      De smelter ikke, da de er sat med husblas. De skal stå virkelig længe før de smelter. 😊 blot 30-45 min før servering. 😊

      • Svar Pia Østergaard

        Tak ☺

    • Svar Julie

      Jeg har lavet dem, dog med bærmousse, der smeltede de i kanten, så der løb saft ned af siderne i løbet af en time. Mega ærgerligt :(

  • Svar Mia

    Hvor mange dage kan kagerne holde sig i køleskabet? :) 🌸

    • Svar Ditte Julie Jensen

      Moussebomberne kan opbevares på frost, pistaciemarcipanen kan laves op til 1-2 uger i forvejen. Så kan de bages på dagen eller dagen før og moussebomberne lægges på, på dagen. 😊

  • Svar Lena

    Hej Ditte.
    Fine kager 😊 Hvilken blomst er det du har pyntet med??

    • Svar Ditte Julie Jensen

      Det er en hortensia🌸 Ikke spiselig, blot pynt 😊😊

Efterlad din kommentar

Vi bruger cookies!

Her på sitet bruger vi cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling, for at kunne udvikle bedre og mere målrettede brugeroplevelser.

Ved at benytte sitet accepterer du brugen af cookies.

Læs mere om cookies her.

Accepter Forlad sitet